DOLAR
32,4715
EURO
34,7704
ALTIN
2.477,77
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

TİRYAKİ: “KAĞIT TOPLAYAN İŞÇİLERİ DESTEKLİYORUZ”

TİRYAKİ: “KAĞIT TOPLAYAN İŞÇİLERİ DESTEKLİYORUZ”
16.10.2021 21:56
537
A+
A-

Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, İstanbul’da atık kağıt işçilerinin yerlerine baskın yapılarak gözaltı ve tutuklama yapılmasına tepki gösterdi. Açıklamada, rızıklarını temin eden işçilere yapılan muamelenin kabul edilemeyeceği kaydedildi.

Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, İstanbul’da kağıt toplayan işçilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Tiryaki, “Bilindiği üzere son günlerde kağıt (atık) toplayıcılarına karşı acımasız bir linç girişiminde bulunulmuştur. Hususla alakalı İstanbul Küçükbakkalköy, Dudullu Organize sanayi bölgesinde içlerinde birçok Bingöllü hemşehrimizin de bulunduğu kağıt (atık) toplama depolarını ziyaret ettik” dedi.

binguven-bal2

Ziyarette İstanbul Valiliği tarafından alınan bir kararla, gurbette çalışmaya giden ve rızıklarını çöplerden temin etmeye çalışan kağıt (atık) emekçilerinin dertlerini dinlediklerini kaydeden Tiryaki, “Hemşehrilerimiz Çetin Bozan ve Akif Nam’dan aldığımız bilgiye göre Dudullu Organize sanayi bölgesine baskın yapılmış, çalışanlar ile emniyet güçleri arasında arbede yaşanmış, buna bağlı olarak gözaltılar olmuş ve bu esnada Şanlıurfa Siverekli bir kardeşimizinde toplamış oldukları onca atık yanmak suretiyle kül olmuştur” ifadelerini kullandı.

Tiryaki, Siverekli Biyolog Murat Aytar’ın ”Biyoloji mezunu olduğunu, atanamadığını ve binlerce emekçi gibi kendisinin de atık işinden kazandığı parayla hayatını devam ettirmeye çalıştığını” söylediğini aktardı.

Tiryaki açıklamasını şöyle sürdürdü: “Saadet Partisi İl Başkanlığı olarak; iktidarın yirmi yıllık yanlış politikaları yüzünden doğdukları yerde doyma imkanı bulamayan vatandaşımızın,  çöpten atık toplamak suretiyle rızıklarını temin etmeye çalışmalarını, iktidarın kendilerine çok görmemesini istiyoruz. İnsanımız; çöpten dahi ekmeğini kazanamayacaksa ne yapsın?

Uyuşturucu mu satsın, hırsızlık mı yapsın? Saadet Partisi İl Başkanlığı olarak içlerinde birçok Bingöllü hemşehrimizinde bulunduğu, kağıt (atık) emekçilerine desteğimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Ve İlimizde yaşayan herkesten emekçilerimize destek olmasını etmesini talep ederiz.”

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.