DOLAR
32,3787
EURO
34,7555
ALTIN
2.410,37
BIST
10.083,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

CHP Arnavutköy’de seçim sonuçlarına itiraz etti: 250 sandıkta usulsüzlük tespit ettik

CHP Arnavutköy’de seçim sonuçlarına itiraz etti: 250 sandıkta usulsüzlük tespit ettik
03.04.2024 12:53
35
A+
A-

CHP, Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu’nda seçim sonuçlarına itiraz etti. Arnavutköy’de 250 sandıkta usulsüzlük tespit edildiği belirtildi.

CHP’nin Arnavutköy’de seçim sonuçlarına itiraz etmesinin ardından bir çok partili, ilçe seçim kurulu önünde toplandı. CHP’nin Arnavutköy başkan adayı Tekin Aras, 250’ye yakın sandıkta hatalı sonuçlar olduğunu ve süreci takip edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul’da; Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu’nda seçim sonuçlarına itiraz edildi.

Arnavutköy’deki çok sayıda partili, ilçeye kurulan geçici seçim kurulu önünde toplandı. CHP’nin Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Tekin Aras da kalabalığın toplandığı alana geldi. Burada seçmenlere seslenen Aras, yaklaşık 250’ye yakın sandıkta usulsüzlük yapıldığını söyleyerek itiraz başvurusunda bulunduklarını ifade etti.

‘250’YE YAKIN SADIKTA USULSÜZLÜK TESPİT ETTİK’

Aras, konuşmasında, “Hep beraber irademize sahip çıkacağız. İstanbul’da emsal teşkil edecek birçok karar var. Gaziosmanpaşa’da, bizim ilçe seçim kuruluna sunduğumuz gerekçelerden çok daha az gerekçe olmasına rağmen tekraren oy sayımına gidildi. Biz de itirazda bulunduk. Oyların tamamının sayılmasını talep ediyoruz. 63 sandığın hangi sebepten geçersiz sayıldığı belirtilmemiş. Neden geçersiz olduğu belirtilmeyen ayrıca 26 sandık daha var. Hatalı oy girişlerinin yapıldığı yaklaşık 69 sandık var. Islak imzalı verilen tutanakların YSK’nın verileriyle uyuşmazlığı var. Bu da yaklaşık 51 sandığa denk geliyor. Oy kaydırmanın olduğu yaklaşık 8 sandık var. Toplamı 250’ye yakın. Bu da yaklaşık 55 bin oya tekabül eder. Bunlar, seçim sonucunu değiştirmeye yeterli sayıdır. İtiraz süreci devam ediyor. Henüz bir karar çıkmadı. Bu bir demokrasi yarışıdır. Adalete ve hukukun üstünlüğüne güveniyorum” ifadelerini kullandı.

binguven-bal2

Konuşmanın ardından Tekin Aras, polise yardımcı olunup sürecin evlerde takip edilmesi gerektiğini vurgulayarak kalabalığın dağılmasını sağladı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.