DOLAR
32,3808
EURO
34,7266
ALTIN
2.407,43
BIST
10.123,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İstanbul’da Van eylemi: DEM Kadıköy ilçe binası polis ablukasına alındı

İstanbul’da Van eylemi: DEM Kadıköy ilçe binası polis ablukasına alındı
02.04.2024 18:27
27
A+
A-

Van’da Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının gasp edilmesini protesto etmek için DEM Kadıköy ilçe önünde yapılacak açıklama öncesi polis, parti binası ve çevresini bariyerlerle kapattı. Protestocular ‘Halkın iradesi gasp edilemez’ sloganları atıyor.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınması sonrasında başlayan protestolar ülke genelinde sürüyor.

Van İl Seçim Kurulu kararı ile mazbatanın ikinci olan AKP Adayı Abdulahat Arvas’a verilmesine tepki gösteren İstanbul Emek ve Demokrasi Güçleri, vatandaşları DEM Parti Kadıköy ilçe binası önünde toplanmaya çağırdı.

“Van halkının iradesi gasp edilemez” sloganıyla yapılması planlanan basın açıklaması öncesinde polis, parti binasına çıkan tüm sokaklara çevik kuvvet ekipleri ve polis araçları ile kapatırken parti binası çevresini ise bariyerler ile örmeye başladı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibi de parti önünde bekliyor.

binguven-bal2

‘HALKIN İRADESİ GAP EDİLEMEZ’ SLOGANLARI

Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla parti binası önünde toplanmaya başlayan kalabalık polisin ablukası altında “Her yer Van, her yer direniş”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Halkın iradesi gasp edilemez” sloganları atıyor.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.