DOLAR
32,4225
EURO
34,7347
ALTIN
2.477,90
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Hesarek’te ‘Kardeşlik Yılı’ Etkinlikleri Düzenlendi

Hesarek’te ‘Kardeşlik Yılı’ Etkinlikleri Düzenlendi

Hesarek’te ‘Kardeşlik Yılı’ Etkinlikleri Düzenlendi
22.03.2021 21:07
528
A+
A-

Hesarek’te ‘Kardeşlik Yılı’ Etkinlikleri Düzenlendi

1 Ocak’ta başlatılan ve her ay, ayrı bir tema ile yıl boyu devam edecek olan “2021 Bingöl Kardeşlik Yılı Projesi” kapsamında İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce Hesarek Kayak Tesislerinde gerçekleştirilen ‘Can Dostum’ programında, renkli sahneler yaşandı.

Etkinlik kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle 10 liseden 50 öğrenci Hesarek Kayak Merkezi’ne getirildi.

 ‘2021 Bingöl Kardeşlik Yılı Projesi’ kapsamında ilk kez kayak merkezini ziyaret eden öğrencilere yönelik yapılan etkinliklerde JAK timi, öğrencileri kar motoruyla gezdirdi, dedektör köpeklerle çeşitli gösteriler sundu, gerçeği aratmayan arama-kurtarma tatbikatı yaptı.

binguven-bal2

JAK timinin, ellerindeki Türk bayraklarıyla kayak merkezinin zirvesinden kar motoruyla indikleri anlar büyük ilgi gördü.

Komandoların kar kıyafetleriyle yaptığı yürüyüş de etkinliğe katılanların beğenisini kazandı.

Program süresince öğrencilerin yanından ayrılmayan ve her etkinliği birlikte izleyen Vali Kadir Ekinci, öğrencilerle bol bol sohbet etti, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Öğrencilerin doyasıya eğlendikleri etkinlik sonunda mangalda sucuk ikram edildi.

“KARDEŞLİK, DAYANIŞMA VE PAYLAŞIMDIR”

Programın sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Ekinci, ilde 2021 yılını “Kardeşlik yılı” ilan ettiklerini belirterek, bu projenin birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmayı güçlendireceğini söyledi.

Etkinlikte, İl Jandarma Komutanlığınca kardeşlik hukukunu da içeren bilgilendirme yapıldığını ifade eden Vali Ekinci, “JAK timlerimiz kayak merkezimizde 7 gün 24 saat görev yapmaya başladı. Bugün JAK timimizin buradaki çalışmalarının nasıl olduğu anlatıldı, tanıtıldı. Yaklaşık 2 aydır sezonun devam ettiği Hesarek Kayak Tesisleri’mizde JAK timleri 17 olaya müdahale etti. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde kayak yapması için JAK timlerimiz ellerinden geleni yapmaktadır.

Hesarek Kayak Tesisleri, Türkiye’nin en uzun sezonuna sahip olan kayak pistlerinden birisidir. Yaklaşık 5 aylık sezonda sadece Bingöllülere değil aynı zamanda çevre illerden ve daha uzak noktalardan gelen misafirlerimize de hem konaklama hem de kış sporları yapma imkânı sunuyor. Tüm misafirlerimize ‘hoş geldiniz’ diyoruz. Bugüne kadar kayak merkezini görmeyen tüm misafirlerimizi Bingöl’e bekliyoruz” dedi.

İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce Hesarek Kayak Tesislerinde gerçekleştirilen ‘Can Dostum’ programına Valimiz Kadir Ekinci’nin yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, öğrenciler, öğrenci velileri ve kayak severler katıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.