DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“İŞE ALIMLARDA ADAMCILIK VAR”!

“İŞE ALIMLARDA ADAMCILIK VAR”!
28.04.2022 17:08
357
A+
A-


İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, üniversitelerin mezun işsizler yetiştirdiğini, işe alımlarda milletvekillerinin, partililerin yakınlarına öncelik verildiğini söyledi.

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa, işsizlik ve torpil konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ekonomik krizin giderek derinleştiğini ve özellikle gençlerin gelecek konusunda kendilerini çaresiz hisetiklerini ifade eden Kızılboğa, bunun nedeninin ise yanlış ekonomik politikalar ve işe alımlarda adam kayırmacılığı olduğunu söyledi.
Kızılboğa, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ülkemiz özellikle pandemi süreci ve beraberindeki süreçte iktidar partisinin de yanlış politikaları nedeniyle adeta bir oraya bir buraya savruluyor. İstikrarsızlık, ekonominin başında olan bakanların sürekli değişmesi ve her atanan ismin başka yeni yanlışlara imza atması, özellikle de Sayın Erdoğan’ın müdahaleleri yaşadığımız ekonomik krizin derinleşmesindeki en büyük nedenlerin başında gelmektedir. Bu istikrarsızlık ve yanlış yönetimin cefasını da ne yazık ki 84 milyon vatandaş olarak çekiyoruz.
KRİZLERİN EN ÖNEMLİSİ İŞSİZLİK SORUNU
Yaşadığımız ekonomik kriz beraberinde diğer krizleri de doğuruyor. O krizlerin belki de en önemlisi işsizlik sorunu. Bugün milyonlarca genç, okudukları okullardan mezun oluyorlar ancak ne mezun oldukları bölüme dair bir iş bulabiliyorlar ne de kendi okudukları alanları dışında bir iş… Bunun da iki nedeni var. Hem gençlerin köle gibi, insani olmayan ücretlerle çalıştırılmak istenmesi hem de işe alımlarda torpil ve adam kayırmacılığın olmasıdır.
BİNA GÖRÜNÜMLÜ ÜNİVERSİTELER MEZUN İŞSİZLER YETİŞTİRİYOR
Bugün bir genç, büyük umutlarla istediği bölümü okumak, oradan mezun olduğunda ise kendi bölümüne dair iş bulmak istiyor ancak ortalama 4 yılını üniversitede geçiren bu genç mezun olduğunda acı gerçekle karşılaşıyor. İktidar, her mahalleye, her semte bina görünümlü sözde üniversiteler açsa da bu yerler ülkeye yeni mezun işsiz gençlerden başka bir şey kazandırmıyor. En basitinden bugün gencecik öğretmenlerimizin ne durumda olduklarını, nasıl atama beklediklerini, hatta bu geçen süreçte canlarına nasıl kıydıklarına acı biçimde şahit oluyoruz.
İKİ AYRI TORPİL BİRBİRİYLE ÇATIŞIR HALE GELİYOR
İş bulma konusunda diğer sorun olan torpil ve adam kayırma konusunda ise üzülerek her gün yeni bir şikâyetle karşı karşıya kalıyoruz. Bugün pek çok alanda devlet kurumlarında, sözlü mülakatlarda, üniversitelerde, yerel kurum ve kuruluşlarda yapılan işe alımlarda çok büyük liyakatsizlikler söz konusu. En yakın örneği de Bingöl İl Özel İdaresi’nde yaşanmakta. Burada çalıştırılmak üzere köylere hizmet götürme birliği üzerinden işe alınan bakan yakını, milletvekili yakını, belediye başkanı yakını, il başkanı yakını, il genel meclis üyelerinin çocuklarının yakınları gibi uzayıp giden bir listede haksız işe alımlara dair şikâyetler alıyoruz. Bu konu öyle bir hale geldi ki torpilin dahi torpili oluyor. İki ayrı torpil birbiriyle çatışır hale geliyor.
İKTİDAR HAKSIZLIKLARININ KARŞILIĞINI SANDIKTA ALACAKTIR
Yani AKP’ye oy veren bir vatandaş, bir il başkanı yakını ve bir de milletvekili yakını düşünün. AKP’ye oy veren vatandaşın işe girme şansı bu saydığım diğer konumdaki kişilerin yakınlarından daha zor haldedir. Ancak biz her şeyin farkındayız, millet de her şeyin farkında ve bunlara sessiz kalmayacağız. Kul hakkı yiyenlerin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz ve iktidar partisi de bu haksızlıklarının, adaletsizliklerinin karşılığını sandıkta çok güzel bir biçimde alacaktır.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.