DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

DURSUN: “RODİ JEANS’IN HEDEFİ, DÜNYA MARKASI OLMAKTIR”

DURSUN: “RODİ JEANS’IN HEDEFİ, DÜNYA MARKASI OLMAKTIR”
26.12.2021 21:35 | Son Güncellenme: 26.12.2021 22:05
1.174
A+
A-

Bingöllü hemşerimiz Masum Dursun, tekstil sektörünün önemli markalarından Rodi Jeans’ı satın alarak yeni ürünleriyle hem yurtiçinde hem de yurtdışında iddialı konuma getirmeyi hedefliyor.

Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Rodi Mood 1986 yılında kuruldu. 150’den fazla mağazasıyla ülkenin dört bir yanında bayileriyle ülkeyi aşan bir tekstil firması iken iflas etmişti. Marka isim hakkını alan hemşerimiz Masum Dursun, “Rodi Jeans markasını 30 yıllık deneyimli geçmişimiz, dinamik ve tecrübeli ekibimizle eski şaşalı günlerini geçmeye başladık. Şu anda ülke genelinde 240 noktadaki bayiimiz ve internet satışımızla marka ismini tüm dünyaya duyurmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Big Jest ve Wargas Jeans ile hazır giyim sektörüne başladıklarını kaydeden Dursun, “Kendi firmamız olan Wargas Jeans’ın yanı sıra yıllardır Rodi, Sevenhıll, Yards gibi bilinen firmalara da ürün ürettik” dedi.

“RODİ JEANS, ESKİSİNDEN DAHA İYİ DURUMA GELECEK”

binguven-bal2

1990’lı yılların başında şahıs firması olarak üretim yapmaya başlayan Masum Dursun, ilerleyen süreçlerde güçlenerek ve büyüyerek yoluna devam etti. Yıllık milyon adetlerde üretim kapasitesine ulaşan firma, üretiminin yarısından daha fazlasını kendisinden satın alan ancak zaman içerisinde sıkıntıya girerek iflas eden Rodi Jeans’i de bünyesine kattı. 30 yıllık tecrübesiyle yoluna devam eden ve bu tecrübesini üretim aşamasının her anına dahil eden firma, halihazırda 240 noktadaki bayileri ve e ticaret hizmetleriyle iddialı konuma geldi.

Masum Dursun’la Rodi Jeans’ın satın alınma sürecinden sektördeki hedeflerine kadar birçok konuyu Haberci 12 okurları için konuştuk…

Konfeksiyonda başlayan, şimdilerde ise RODİ JEANS gibi bir markayı bünyesine katan bir isim olarak hikayenizi bizimle paylaşır mısınız?

Bir işe sahip olmadan çıraklığını, kalfalığı ve ustalığını yaşamadan iş sahibi olmak, mümkün değildir. Ben de konfeksiyonda çalışmakla başladım. İşi öğrendikten sonra bu sektörde iş sahibi olma hayalini kurdum ve ufak tefek başladım.

1990’larda şahıs firması ile küçük bir atölyede başladım. 1996-1997’lerde Big Jest diye bir marka kurduk. Big Jest’in adı Bingöllü olmamızdan kaynaklanıyor. O dönem daha çok iç piyasaya ürün yaptık. O dönem Big Jest’le bu işin yeterli olamayacağını anladık. 2001 yılında Biblista diye bir marka kurduk. Laleli’deki Biblista markası ile de 3-4 sene üretim yaptık. Bu dönemde ortaklarımız vardı, ortaklar da ayrılınca Biblista’yı da ortaklara bıraktık.

2008 yılında Oğlumun adını verdiğim Berk Konfeksiyon’u kurduk. Başlar başlamaz da her sezon yaptığımız cironun 10 katı bir büyüme kaydettik. 2008 yılı, bizim yılımız olacağı inancındaydık ve öyle oldu.

HEDEF VE İNANÇ İLE ÇALIŞINCA, OLUYOR…

Rodi markasını almanızın yankıları nasıl oldu, talepler var mı?

Rodi, markamız ile e ticaret sektöründe çok olumlu sonuçlar aldık. Taleplerin o yönde olması da bizi mutlu ediyor. Sektörden bunu fark eden mağazacılar, arayıp bayilik istiyor. Hem de Türkiye’nin her yerinden. Bölgenin büyüklüğüne göre tek bayii oluşması gereken illerde bile 10 farklı mağazadan başvuru yapanlar oldu.

Bu da marka gücüyle alakalı bir durum. Rodi’nin bir geçmişi var. Diğer markalara baktığımızda çoğu denim kökenli markalar değil. Dolayısıyla Rodi her şeyden önce ismini denimle duyuran bir marka. Bizim ana işimiz 90’lı yıllardan beri denim. Yıllarca Türkiye’deki çok büyük firmalara üretim yaptık. İsimleri saymaya gerek yok ancak bunlar gerçekten pazarın en güçlü temsilcisi olan firmalar. Rodi Jeans’ın bir müşteri kitlesi var, bir marka bilinirliği var. Bugün piyasaya baktığımızda sokakta 100 kişiye sorsanız 90’ı Rodi’yi bilir. İnsanların bizden istediği şey şu; Rodi’nin eskisi gibi olması. O yüzden insanların şuanda ciddi bir talebi var. Biz de o talepleri karşılamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz, şuanda üretime ve bayilik vermeye devam ediyoruz.

‘BAZI ÜLKELERE MAĞAZA AÇABİLİRİZ’

Yakın dönem için yurt dışı planlamanız var mı?

Yurt dışından belli ülkelerle görüşmeler başladı. Rodi’yi aldığımızı duyan, eski toptan işi yapan yurtdışı bayileri, tekrar anlaşma yapmak istiyorlar. Doğru noktalara ulaşmak istiyoruz. Bu yüzden değerlendirmelerimiz detaylı olarak devam ediyor. Şimdilik talep dosyalarını inceliyoruz. Bazı ülkelere bayilik yerine, biz de mağaza açabiliriz.

Üretim potansiyeliniz nedir?

Şu anda baktığımız zaman üretimdeki ürünlerimizin adeti milyonun üzerinde. Daha önceki dönemlerde ayda 500 bin adet denim üretiyorduk. Burada denim konuşuyoruz ama üst grupları saymıyoruz, kendi bünyemizden çıkan ürünlerin adeti bu. Zaten piyasada bugün para tutan ürün de denim. Çünkü denim bugün maliyeti yüksek bir iş.

‘ESKİSİNDEN DAHA İYİSİNE SAHİP OLACAĞIMIZA İNANIYORUM’

Rodi’yi denim markası mı olarak düşünelim yoksa genel bir giyim markası olarak mı?

Genel bir marka olarak düşüneceğiz. A’dan Z’ye her şey olacak. Ama tabii ki denimin pazarda söz sahibi olması lazım. O yüzden Rodi Jeans. Rodi’nin piyasadaki pazarda bir payı vardı. Denimdeki payın Rodi neredeyse yüzde 30’una sahipti. Tabii sonradan bu düştü. Eskisi gibi hatta daha iyisine sahip olacağımıza inanıyorum. Sabırlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. 30 senelik tecrübenin verdiği emin adımlar ve hedeflerimizle ilerliyoruz. Önemli olan emin adımlarla gelip, burada kalmak. Onca yaşanan sürece rağmen firmamız dimdik ayakta ve piyasadaki yerini korumaya da devam ediyor. Bu da ekstradan önemli bir detay bizim için. Şu anki piyasada baktığınız zaman ne olursa olsun, “Her şeyi kaybet ama piyasadaki itibarını kaybetme” sözü bizim için en önemli hedeftir.

Showroom: M. Nezihi Özmen Mah. Kasım Sk. No: 48 kat 1 MERTER –İSTANBUL

www.rodijeans.com.tr

instagram: rodijeansonline

TEL: 0212 638 13 15

TEL:  0549 720 98 70

E-POSTA: Masum.dursun@rodijeans.com.tr

TEL: 0212 433 30 33

FABRİKA: Merkez Mah. Güngören Cad. 713 Sk. No: 8 -34200 Bağcılar / İstanbul

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.