DOLAR
32,5372
EURO
34,8746
ALTIN
2.434,25
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

“Geleceğe Yatırım ve Tanıtım Festivali”

16.10.2022 22:56 | Son Güncellenme: 11.11.2022 19:39
357
A+
A-

Yorum analiz:

Yirmi yıllık gazeteciliğin yanı sıra dernekçilik ruhumuza işlemiş olmalı ki, bulunduğum her yerde derneklerin içinde oldum.

binguven-bal2

19 Eylül 2022 tarihinde Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde Bingöl Dernekler Federasyonu tarafından yapılan toplantıya katılarak haberini yapmıştım.

Gündem 8-11 Aralık tarihindeki Bingöl Tanıtım Günleri idi.

Eleştirilerin yanında “Üsküdar’da Üniversite öğrencilerimiz yararına bir organizasyon yapalım fikri” katılan 15 dernek temsilcisinin çoğundan destek gördü.

Bu fikri bir önceki toplantıya katılan dernek başkanlarıyla görüştükten sonra gurupta bulunan tüm dernek başkanlarını 9 Ekim Pazar günü Adaklı Karaçubuk Köyü Derneğinde fikrin istişaresini yapmak üzere bir araya geldik.

50 dernek başkanı ve toplamda 150 kişinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, eğitime destek projesi için onay aldık.  Üsküdar belediye meclis üyesi hemşerimiz aynı zamanda Kiğı Çiçektepe Dernek başkanı Asım Özaltın ile birlikte Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile görüştük.

Bu arada bir gün önce belediye meclisi Üsküdar Harem’de 26-30 Ekim tarihlerinde “Yöresel Lezzetler Üsküdar’da Buluşuyor” kararı almıştı.

Kiğı ilçemiz ile kardeş belediye olduktan sonra yapılan çok amaçlı belediye binasının yanında bir Bingöllüden daha duyarlılık gördüğümüz başkan Türkmen’e, “Biz de bu etkinlik içinde olmak istiyoruz. Amacımız, sergilenen tüm ürünlerden elde edilen geliri üniversite öğrencilerine burs olarak dağıtmak” dedik.

Hilmi başkan da çok memnun olduğu gibi, “Tebrik ederek biz de size destek olacağız” dedi.

Üsküdar Tanıtım Günleri programı netleştikten sonra yaptığımız haber ve paylaşımlardan sonra Bingöl genelini kapsayan sivil toplum kuruluşlarının başkanları WhatsApp gurubundan tarih yakın olduğu için, bir hafta sonra yani 16 Ekim Pazar günü bu sefer Sancak Sudüğünü – Şirnan Derneğinde bir araya gelerek “Geleceğe Yatırım ve Tanıtım Festivali” Yürütme Kurulu’nda görev yapacak gönüllüleri belirledik.

Şirnan Derneğimizin kurucu başkanı Mehmet Atik Barulay’ın Bartın’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlere dua ve fatiha okumasıyla başlayan kahvaltılı toplantıda söz alan ev sahipliğini üstlenen başkan Orhan Bayar, “Birlik ve beraberlik için her zaman varız” diyerek desteğini dile getirdi.

Toplantıda projenin fikir emekçisi olarak ben de bir konuşma yaparak önümüzdeki bu fırsatın neden önemli olduğunun altını çizdim.

İlk Toplantıyı Adaklı Karaçubuk Köyü Derneğinde Gerçekleştirdik.

O konuşmamdan bir bölüm şöyle:

KONU: “GELECEĞE YATIRIM VE TANITIM FESTİVALİ”

Derneklerin ne zorlukla, binbir emekle ortaya çıktığını bilen yöneticileriz. Bizler bugünü yaşarken yarınları da düşünmek zorundayız. Evlatlarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için koşuşturuyoruz.

20 yıl sonra, 30 yıl sonra bu derneklerin evlatlarımızın buluştuğu, dayanışma içinde olduğu insanlar olmasını isteriz ama bugün çocuk olan, yarınlarda aile kuran gençlerimize miras bırakacağımız bu yapılarımızın geleceğini planlamak zorundayız.

O yüzden bugünkü programın adını “GELECEĞİMİZE YATIRIM VE TANITIM TOPLANTISI” olarak yazdım.

Farkındalık oluşturanlar, başarılı olmuştur.

Düşüncesini faaliyete geçiren başarılı olmuştur.

Başarı için bilgi, uyum, fedakârlık ve takip gerekiyor. Burada bu başarı öğelerini sımsıkı tutacak bu kadar gönüllümüzün olması, beni umutlandırıyor. Başarmamak için hiçbir sebep yok.

İlkleri uygulayanlar, başarılı olmuşlardır.

Hiçbir ilin, yapmadığı bir organizasyonu gerçekleştirmek için buraya kadar zahmet ederek, bu pazar gününü ortak paydamız Bingöl ilimizin için bir araya gelen değerli dostlarım, ben sizi, siz de kendinizi alkışlar mısınız?

Alkışladık kendimizi…

Gurur duyulacak etkinlikler yapmalıyız.

İngiltere’de dünya birincisi olan iki bal firması bizleri gururlandırmıştır.

2017 yılında Ahsen Zeynep Kaya’nın Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) Türkiye birincisi olması, hepimizin gururunu okşamıştı.

Şimdi de derneklerin en önemli amaçlarından dayanışma ve yardımlaşmada eğitim süreçlerinde gençlerimize sahip çıkarak başarılı insanların önünü açma heyecanını yaşıyoruz.

En güzel yatırım, ilime, bilime ve eğitime yapılan yatırımdır.

BİNGÖL’ÜN LEZZETLERİ ÜSKÜDAR’DA SERGİLEYECEĞİZ

Değerli başkanlarım, ilimizin lezzetlerini Üsküdar’da sergileyeceğimiz için heyecanlıyım. Çünkü sadece Bingöllüler değil, orada 32 ilden dernek başkanı, iş insanları, siyasetçileri olacak.

Niyet hayır, akıbeti hayr olacak inşallah.

İşimiz istişare etmektir. Şahsi ya da toplumsal işlerde, istişare etmek sünnettir.

Geçen hafta toplantımızda siz başkanların desteği ile ortaya attığımız fikir doğru kabul edilince, bize düşen de bu fikrimize sahip çıkmaktı. Biz de boş durmadık, Kiğı Çiçektepe Dernek Başkanı Asım Özaltın ile beraber Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile görüştük. Biz Üsküdar Belediyesi’ne sadece Bingöl için yer isterken, Üsküdar Belediyesi de meclis kararı ile ilçede var olan 32 ili temsilen “Yöresel Lezzetler Tanıtımı” ile ilgili karar almışlar.

Tesadüf yok, tevafuk vardır.

Bunu avantaja dönüştürebiliriz.

32 ilin katıldığı etkinlik, Harem’de, deniz manzarasında yöresel lezzetler bir araya gelecek.

110 Derneğimizden özveri bekliyorum.

SATILMAYAN ÜRÜNLERİ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ALACAK

Çok önemli bir müjde vereceğim, getirdiğimiz ürünlerin satılmayanlarını Üsküdar Belediyesi satın alarak sahiplik edecek.

O yüzden Hilmi başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum…

Her ilçeden bir gönüllü temsilci istiyorum, beş gün sürecek programa, her gün en az 10 dernek başkanı nöbetleşerek sahiplenirsek, birliği o zaman sağlamış olacağız.

Bugün itibari ile İstanbul’da eğitimlerini sürdüren öğrencilerimizi davet edeceğiz. Stanlarımıza sahip çıkacak, özveride bulunacak, önümüzdeki süreçlerde derneklere sahip çıkacak, bulundukları mevkilerde hayırlı işlere, iyilik hareketini benimseyecek Bingöllü öğrencilerimizi yanımızda görmek istiyoruz.

NASIL YAPACAĞIZ?

TANITIMI, MEDYADA ÇALIŞAN HEMŞEHRİLERİMİZ ÜZERİNDEN YAPARIZ

 Ulusal basında çalışan dernek üyelerimiz Sabri Balaman, Ramazan Güntay, Kenan Butakın, Cihat Arpacık, Nevzat Dindar, Fatma Korkutata, Yüksel Koç ve Abdurrahman Delen gibi bir şairimiz, medya dünyasında zirvede olan bir canımız var. Bu değerlerimizden yararlanalım.

HEDEF 1000 ÖĞRENCİYE BURS SAĞLAMAK

Bu yıl için planlarımıza göre 1000 öğrencinin her birine 1000 TL burs desteği vermeyi hedefliyoruz.

Bu kampanya ile ilimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Yöremizin meşhur yemeklerini Kömbe, nane sire, mastuva, çorba, içli köfte gibi yemekleri yapabilecek Abdullah Yılmaz gibi bir gönüllümüz var.

TAHMİNİ BÜTÇE: MALİYETLER

Etkinlik için tahmini bütçemiz şöyle:

1000 kilo Bal X 100 = 100.000

500 kilo Ceviz X 50 = 25.000 bulabilirsek artabilir…

500 kilo Kavurma X 200= 100.000

300 kilo Tulum Peyniri X 120=36.000

200 kilo Tereyağı X 120 = 24000

Yöresel Yemek Malzemesi=10.000

Küçük armut, sevzer, küçük elma, elma çeşitleri…

Çalışan, masraf, konaklama, ulaşım vb masraflar total = 20.000

Sanatçıya ücret veremeyiz ancak saz ekibi için bütçe lazım. Sponsor desteğine ihtiyacımız var. Tüm bu ürünleri almak için bütçe lazım, sponsor önerisi var mı?

Genel Toplam 300 bin TL bütçeye ihtiyaç duyulmaktadır.

Sponsor desteği çok önemlidir. 300 bin TL masraf, yüzde yüz kazansak da gelir, 300 bin olur ki bu hedeflediğimiz bir milyon için çok eksiktir.

İstanbul’daki burma kadayıfı ve Kürt böreği ikramlarını üretici hemşerilerimizden sponsorluk karşılığında alıp gelirin tamamı, öğrencilere burs olarak vereceğimiz için, önemli bir destek sağlayabiliriz. Bu konuda Börekçiler Derneğimizden ve kadayıfçılarımızdan destek bekliyoruz.”

Sudüğünü -Şirnan Derneğinde yapılan toplantının sonuna kadar sabırla bekleyen Bingöl sevdalılarına teşekkür ederiz.

FESTİVAL YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ

Toplantının sonunda, dernek başkanları arasında gönüllü olarak Çiçektepe Dernek Başkanı Asım Özaltın, şair-yazar Abdurrahman Delen, sosyal medya uzmanı Ahmet Altunbaş, Ab-ı Hayat Platformu Başkanı Sabri Bağış, Adaklı Bileşenler Dernek Başkanvekili Mahmut Külek, Emtağ Dernek Başkanı Veli Calıhan, Şirnan Derneği başkanı Orhan Bayar, İl merkezinden Abdullah Yılmaz, Simani Derneği Başkanvekili olarak Ferit Elipek, Elmalı Derneği Başkanı Salih Kına,  Gırasori (Kırmızıgül) Derneği Başkanı Bayram Koçpınar, Hasbağlar Dernek Başkanı Sabri Atak, Esenler Sevkar Derneği Başkanı Kadir Durumlu, Adaklı Aktaş Derneği Başkanı Selahattin Bilikli ve Karlıova Aşağı Yağmurlu Derneğinden Sadık Gültekin elini taşın altına koyan isimler oldu.

NOT: Festivalde gönüllü olarak görev almak isteyenler olursa, mutlu oluruz. Solhan ve Yayladere derneklerinden de gönüllü bekliyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.