DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İnternetsiz, EV, tabletsiz ÖĞRENCİ Kalmasın!

İnternetsiz, EV, tabletsiz ÖĞRENCİ Kalmasın!

İnternetsiz, EV, tabletsiz ÖĞRENCİ Kalmasın!
22.03.2021 21:12 | Son Güncellenme: 25.03.2021 16:45
506
A+
A-

İnternetsiz, EV, tabletsiz ÖĞRENCİ Kalmasın!

Bingöl Doğa, Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneğinin başlattığı “İnternetsiz, EV, tabletsiz ÖĞRENCİ Kalmasın” kampanyası büyük ilgi gördü. Kampanyanın ilk gününde 85 tablet sözü alındı.

Bingöl Doğa, Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneğinin (BİNTED) başlattığı “İnternetsiz, EV, Tabletsiz ÖĞRENCİ Kalmasın” kampanyası, sosyal medya üzerinden yoğun ilgi gördü. 9 Ocak 2021 Cumartesi günü sosyal medya üzerinden canlı yayınla başlatılan kampanyaya 85 adet tablet sözü verildi.

İNTERNET ALT YAPISI SORUNU ÇÖZÜLMELİ

binguven-bal2

Bingöl Doğa, Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneğinin başlattığı “İnternetsiz, EV, tabletsiz ÖĞRENCİ Kalmasın” kampanyası,sosyal medya üzerinden yoğun ilgi gördü. Dernek başkanı Galip Akengin’in sosyal medya üzerinden canlı yayın olarak https://www.facebook.com/haberci12 başlattığı kampanyaya yoğun ilgi gösterildi. Canlı yayın saat 20: 10 da başladı. Kampanya hakkında bilgi veren Akengin, “Bingöl Genelinde Devlet okullarında eğitim gören 55. 633 öğrenci var. İlkokul öğrenci sayısı 20.812, Ortaokul öğrenci sayısı 18.143, Lise de ise 16.928 öğrencimiz mevcuttur” dedi.

“İNTERNETİ OLANIN TABLETİ, TABLETİ OLANIN DA İNTERNETİ YOK”

Covid-19 pandemisi nedeniyle eğitim uzaktan yapıldığına ve Bingöl’de hem internet hem de tablet sorunu yaşandığına dikkat çeken Galip Akengin, şu bilgileri verdi: “Uzaktan eğitimin devam ettiği bu günlerde, binlerce öğrencimiz eğitimle buluşamamış. İnterneti olanın tableti yok, tableti olanın da interneti olmadığı için ülke genelinde ciddi sıkıntılar mevcuttur. Biz de halkın içinde olan bir gazeteci olarak İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren dernek başkanları ile bu konuda neler yapabiliriz diye istişareler yaptık. İnsanlarımızın bir kısmı işsizlikten, işi olanın da aktif olmayan süreçten geçtiği bu dönemde eğitim alanında yaşanan bu sıkıntıya az da olsa yaraya merhem olabilmek için hayırseverler ve ihtiyacı olan öğrencilerimiz arasında köprü görevi olmak için yurt dışından akrabalarımızla iletişim kurduk. Sağ olsun, var olsunlar iş insanlarımız, eğitimcilerimiz ve STK başkanlarımız, ‘Biz elimizden geleni yaparız’ dediler. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden mevcut öğrenci sayısı, ihtiyaç durumu, dağıtılan tablet sayısı ve ihtiyaç sayısını alarak Bingöl merkezde olan “Bingöl Doğa, Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneğimiz yönetimi ile istişare ederek kampanyayı başlatma kararı aldık.”

GURBETÇİ İŞ İNSANI FERİT TÜKER 50 ADET TABLET SÖZÜ VERDİ

Akengin’nin daha önceden görüşüp destek olacağını taahhüt eden ve kampanyanın temeline ilk harcı koyan Avusturya’dan canlı yayına bağlanan Bingöl Adaklılı iş insanı Ferit Tüker, 50 tablet sözü verdi. Tüker, canlı yayında, “Ben çocuk yaşta memleketten çıktım, önce Elazığ, ordan da İstanbul’a göç ettik. Başarılı bir öğrenci idim, üniversite okuma şansım olmadı. Avrupa’ya göç ettim ama memleketle bağım hiç kopmadı. Fırsat buldukça, sık sık geliyorum ana baba ata topraklarıma olan sevgim her gün daha da çoğalıyor. Yokluğu, imkânsızlığı bilen ve yaşayan biri olarak memleketimin insanına, öncelikle öğrencilerinin iyi eğitim görmelerini istiyorum. İyi eğitim alan, iyi çiftçilik, iyi hayvancılık yapar, her alanda başarılı olabilir. O yüzden bana ne görev düşerse, ben varım, ilk etapta 50 adet tablet sözü veriyorum” dedi.

ENGELLİ BALDIZI DA 5 TABLET SÖZÜ VERDİ

Tüker, engelli baldızının da 5 tablet taahhüt ettiğini kaydederek, “Bugün bu canlı yayına bağlanamadan önce ailemle konuyu konuşurken engelli olan eşimin kardeşi de vardı, o engelli baldızım beni çok duygulandırdı. Bende destek olmak istiyorum dedi, işaret diliyle beş adet de Aysel Gül baldızım ile beraber 55 adet tabletle Avusturya’dan başlıyorum ve bu sayıyı inşallah 100-150’ye çıkarırım” diye konuştu.

HASAN POLAT: “BU KAMPANYAYI KARTOPU GİBİ BÜYÜTMELİYİZ”

Sosyal medya üzerinden takipçilerin ve yorumlarının ardından canlı yayına Bursa’dan bağlanan eğitimci Hasan Polat, AKUT Bingöl kurucusu Veysel Aksoy’un hediye ettiği tişörtü göstererek ve hayırla anarak konuşmaya başladı. Polat; “Ben Kiğılı olarak gördüğüm Adaklı, Yayladere ve Yedisu ilçelerimizin başarılı olan insanlarından gurur duyuyorum. Bizim okumaktan başka çaremiz yok. Bölgemizden çok güzel insanlar çıkmış, kendi insanına yönelik hayalleri vardır. Bende sosyal medya üzerinden GURBETTEKİ KİĞILILAR gurubu olarak ilk etapta 20 adet Tablet sözü vererek bu hayırlı kampanyayı kartopu gibi büyütmeliyiz diyerek kampanyaya destek verdi.

KARAÇUBUK DERNEĞİNDEN 10 ADET TABLET

Canlı yayına bağlanan İstanbul’da faaliyetlerini başarı ile sürdüren Adaklı Karaçubuk- Dımlag Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Vahit Akengin ise  başlatılan kampanyayı çok faydalı ve başarılı bulduklarını belirtti. Akengin, “Pandemi sürecinde birçok üyelerinin işsizlik, esnaflarının zor durumda olduğunu, tüm bunların yanında bir yandan da dernek olarak üyelerimizin sorunlarına çözüm üretiyoruz. Bu kampanyaya köyde yaşayan öğrencilere verilmek üzere 10 adet tablet bağışında bulunmak istiyoruz” dedi

KAMPANYAYA DESTEK İÇİN:

İLETİŞİM BİLİGLERİ: 0532 373 05 12- 0543 899 08 45

rodi
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.