DOLAR
32,3401
EURO
35,1148
ALTIN
2.238,24
BIST
8.791,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Genç’te Bin bir Öğrenciye Giyim yardımı

Genç’te Bin bir Öğrenciye Giyim yardımı

Genç’te Bin bir Öğrenciye Giyim yardımı
20.03.2021 14:47
506
A+
A-

“1001 ÖĞRENCİ”YE GİYİM YARDIMI

Bingöl’ün Genç ilçesinde hayırseverler tarafından “1001 öğrenci”ye kışlık giyim yardımı yapıldı.

İstanbul’da ikamet eden bir gurup Gençli işadamı tarafından başlatılan “Minik Eller Üşümesin, Minik Ayaklar Donmasın”  kampanyası çerçevesinde Genç ilçesinde 1001 öğrenciye bot ve mont dağıtımı yapıldı.

Gençli Girişimciler öncülüğünde yürütülen ve kolektif çalışma sonucunda “Minik Eller Üşümesin, Minik Ayaklar Donmasın” kampanyası kapsamında, Bingöl Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonucunda toplanan bot ve montlar, ilkokul ve ortaokullarda okuyan 1001 öğrenciye dağıtımı yapıldı.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilen bot ve montlar, işadamlarıyla birlikte SYDV tarafından belirlenen öğrencilere hediye edildi.
Genç Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezinde düzenlenen dağıtım törenine, Genç Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, kurum müdürleri, Gençli girişimci işadamları adına katılım sağlayan Enver Ari, Yadin Satık, Recep Dinler ve öğrenciler katıldı.
Çok güzel bir vesile için bir araya geldiklerini aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Dinler, “Gençli girişimci işadamlarımız öğrencilerimize ne yapabiliriz diye bizi aradılar ve bizde böyle bir çalışma olursa güzel olur diye söyledik. Sağ olsun kendileri de bizden liste istediler biz de SYDV ile irtibata geçerek ihtiyaç sahibi bin öğrenci belirledik. Kış ayına hazırlandığımız bugünlerde çocuklarımız bu yüreği güzel insanlar sayesinde bot ve mont sahibi olarak artık okullarına üşümeden gidip gelebilecekler. Belediye başkanı M. Hadi Topraktan ise Gençli insanların gurbetlerde hemşerilerimize sahip çıktıkları için, ilçesinin dışarıdaki insanlarına, kötü yollara düşmesin diye onlara el atan tüm iş sahibi tüm girişimci gençleri yürekten tebrik ediyorum, onlara teşekkür ediyorum.” dedi.

binguven-bal2

GENÇLİ HAYIRSVERELER: “SENEYE 2012 SAYISINI HEDEFLİYORUZ”

Gençli girişimciler adına konuşan Enver Ari ise “Bu proje ile farkındalık oluşturmak amacıyla, ‘100 değil, 1000 olsun’ dedik ve çalışmalara başladık. Yapılanların bir yardım gibi değil, öğrencilerin başarısını arttıracak bir motivasyon aracı olarak görülmesini istiyoruz. Yetiştirdiğimiz evlatlarımızın ailelerine, ülkemize ve topluma faydalı birer fert olmaları en büyük dileğimizdir. Bizden sonraki nesillerimize temiz, iyi yetişmiş, kültürlü nesiller bırakmak istiyoruz. Her şeyin eğitimden geçtiği inancıyla eğitim ve öğretimin maddi ve manevi açıdan her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bot ve montları kar yağmadan dağıttıkları için mutlu olduklarını ifade eden Yadin Satık ise, geçen sene Bingöl geneline yönelik bir çalışmaya katkı sağladık, bu sene ilçemiz öğrencilerini öncelledik, keşke imkan olsa da her öğrencimizi sevindirsek, bu tür çalışmaların sürekli yapılması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Satık, “Emeği geçen ve katkıda bulunan girişimcilerimize teşekkür ederiz. Bizler kilometrelerce uzaktaki minicik ellerden, kocaman yüreklere açılan kapılara uğrayıp, ışıl ışıl gözlerden dışarı fırlayan sevinçlere şahit olmak istedik. Çocuklarımızın yüzlerinde oluşan mutluluk bizleri de mutlu ediyor. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm öğrencilerimizin bot ve montlarını iyi günlerde kullanmalarını diliyoruz.” diye belirtti. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.