DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ÖĞRENCİLERİ VE SEVENLERİ HÜSNÜ HOCA’YI UNUTMADI

ÖĞRENCİLERİ VE SEVENLERİ HÜSNÜ HOCA’YI UNUTMADI
24.01.2023 00:51 | Son Güncellenme: 24.01.2023 01:11
301
A+
A-

Bingöl’ün tanınan, mümtaz alimlerinden Hüsnü Geçer Hoca Efendi geçtiğimiz yıl KOVID-19 nedeniyle vefat etmişti. Sevenleri, öğrencileri ve akrabaları vefat edişinin 1. sene-i devriyesinde Seyda’yı anmak için bir araya geldi. Ümraniye Belediyesinin organize ettiği merasimde, Seyda’nın hatıraları yad edildi.

Yıllarca Kiğı Hasbağlar Köyünde imamlık görevini ifa ederken, aynı zamanda İslami ilimlerle ilgilendi ve onlarca talebe yetiştirdi. 1987 yılında İstanbul Ümraniye ilçesine ailesiyle göç eden Hüsnü Hoca, burada da İslami ilimler dersleri yapmaya devam etti. İlerleyen yaşına rağmen kurduğu küçük medresesinde ilim ve irşat görevini sürüdren Molla Hüsnü Hoca, 25 Ocak 2022 tarihinde yakalandığı koronavirüs nedeniyle vefat etti.

“EN BÜYÜK SAADET, VEFATINIZDAN SONRA DA ALEMİ AYDINLATMAYA DEVAM ETMEKTİR”

binguven-bal2

Molla Hüsnü Geçer’in vefatının birinci yıl dönümü nedeniyle Ümraniye Belediyesi, Nikah Sarayında geniş katılımlı bir program organize etti. Anma merasiminde; Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Müftüsü Abdulkerim Çelik, Tarım Bakanlığı Müşaviri Hadi Tunç, Prof. Dr. Selahattin Yıldırım, Sabahattin Elçani Hoca, milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık da birer konuşma yaparak Hüsnü Hocanın verdiği kardeşlik, ilim ve iyiliğe dair mesajları vurguladılar.

Sunuculuğunu Bekir Köse’nin yaptığı program, Ümraniye Hz. Ali Camii imamı Mustafa Biçer’in icra ettiği Kur’an tilavetiyle başladı. Hüsnü Hoca’nın ailesi adına söz alan oğlu Doç. Dr. Ekmel Geçer; Babasının vefakârlığına, cömertliğine, kendisini ilgilendirmeyen işlerle ilgilenmediğine ve her an ilim ve irfanla meşgul olarak insanları aydınlatmaya çalıştığına vurgu yaptı. Anma programını organize eden Ümraniye Belediye başkanı İsmet Yıldırım’a, programa iştirak eden tüm baba dostlarına ve talebelerine teşekkür eden Ekmel Geçer, konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:

“Kıymetli misafirler, Seyda’nın sevenlerinin, talebelerinin ve akrabalarının bugün bizi yalnız bırakmaması bizi hayli mutlu etti. Düşünsenize, bu alemden göçüp gidiyorsunuz ama sayenizde onlarca güzel insan bir araya geliyor; tanışıyor, halleşiyor ve sizi hayırla yâd ediyorlar. Makamınızın yüce olması için dua ediyorlar. Ne büyük saadet ne büyük devlet; değil mi? O nedenle bize düşen; yolumuzu aydınlatan Seyda Molla Hüsnü gibi münevverleri model almak ve tam da onların yaptığı gibi hem bu alemde ışık saçmak hem öte alemdeyken ardımızdan dua edilecek değerler bırakmaktır.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.