DOLAR
32,3079
EURO
35,1856
ALTIN
2.244,89
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C

İLÇELERDE TEKSTİL ATÖLYELERİ KURULACAK!

İLÇELERDE TEKSTİL ATÖLYELERİ KURULACAK!
07.06.2021 13:05 | Son Güncellenme: 07.06.2021 18:02
552
A+
A-

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Bingöl’de Adaklı, Genç, Kiğı, Solhan, Ilıcalar, VE Sancak beldesinde tekstil atölyelerin açılması planlanıyor.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreterliği, bölge illerinde kurulması planlanan tekstil atölyeleri ile ilgili bilgi verdi.

Teşvik sisteminde sağlanan avantajlı destekler nedeniyle son yıllarda özellikle emek yoğun sektörlerde önemli yatırımlar gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, “Gençlerin istihdamını teşvik ederek ve gençlerin işsizlik oranlarını azaltarak daha fazla genç istihdam imkânı yaratılması, özel kesim yatırımlarının desteklenmesi, bölgemizin gelişme potansiyelinin harekete geçirilmesi ve üretimin artırılması, ülke ve bölge refahının yükseltilmesi için önem arz etmektedir. Bu minval üzere altyapısı hazırlanmış uygun fiyat ve şartlarda kiralanabilir modern üretim atölyelerinin oluşturulması, yatırımcı çekme ve bölgenin cazip hale getirilmesi açısından oldukça elzemdir.
Genç işsizliği sorunu ile mücadele kapsamında gençlerimizin istihdamına yönelik etkin politikalar geliştirilmesi ve uygulanması amacıyla Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden oluşan TRB1 Bölgemizde “Tekstilkent”ler oluşturulması planlanmaktadır” denildi.

Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerindeki 16 ilçe ve beldede tekstil fabrikalarının kurulmasının planlandığı belirtilen açıklamada, bu kapsamda 6 bin gence istihdam oluşturulmasının hedeflendiği ifade edildi.

binguven-bal2

Açıklamada, “Tekstil atölyeleri/fabrika binaları, hali hazırda tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmalara uygun ücretlerle kiralanacaktır.

Bu kapsamda, istekli firmaların 13/06/2021 tarihine kadar yetkililerce imzalanmış ve kaşelenmiş Başvuru Formu ve Yatırım Taahhütnamesinin taranmış nüshalarını Fırat Kalkınma Ajansı info@fka.gov.tr elektronik posta adresine iletmeleri gerekmektedir” denildi.

FABRİKALARIN KURULACAĞI İLÇELER

Tekstil fabrikalarının kurulacağı ilçeler şunlar:

BİNGÖL: Adaklı, Genç, Kiğı, Solhan, Ilıcalar, Sancak.

ELAZIĞ: Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar.

MALATYA: Akçadağ, Battalgazi, Darende, Pütürge, Yeşilyurt.

TUNCELİ: Merkez.

BAŞVURU YAPACAK FİRMALARDA ARANAN KOŞULLAR
Başvuru yapacak firmalarda aranacak şartlar şöyle:

-Hazır giyim Sektöründe en az 3 yıldır imalat yapıyor olmak

-En az 500 Bin TL tutarında Sabit Yatırım Gerçekleştirecek Olmak

-3000 m2 kapalı alan için en az 200 kişilik istihdamın sağlanacağını taahhüt etmek (yatırımın tamamlanmasına müteakip 1 yıl içerisinde bu istihdama ulaşmak-İşletme süresince 6 Aylık SGK dökümleri ile en az 200 kişilik istihdam şartının sağlandığını ispatlamak).

DEĞERLENDİRMEDE ÖNCELİK KRİTERLERİ
-Projenin optimum üretim ölçeğini sağlaması

-Yatırımcının yeterli mali güce sahip olması

-Yüksek istihdam sağlaması

-İhracat potansiyelinin olması

-Yatırımcının hazır giyim sektöründe tecrübe süresi ve kurumsal kapasite düzeyi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.