DOLAR
32,4443
EURO
34,7476
ALTIN
2.435,09
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANISINA FİDAN DİKİLDİ

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANISINA FİDAN DİKİLDİ
15.11.2021 00:20
368
A+
A-

Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri Derneği (BİNDAG) tarafından 1971 ve 2003 depremlerinde hayatını kaybedenler anısına fidan dikildi.

Fidan dikim etkinliği ile ilgili açıklama yapan BİNDAG Başkanı Semiramis Karaaslan, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için fidan dikerek ‘BİNDAG Hatıra Ormanı’ oluşturduklarını söyledi.

Ormanın önemine dikkat çeken Karaarslan, şunları söyledi: “Ormanlarımız doğal hayatı koruyan, doğal hayatın içinde barındığı ortamları sağlayandır. Her türlü börtü böceği, kurdu, kuşu içinde barındırırlar. Bugün yok olmaya yüz tutan, ekolojik dengeyi tehlikeye sokan ormanların bulunduğu alanlarda yabani hayvanlar dahi büyük strese girmektedirler. Oysaki ormanların bol olduğu ve onların yaşam alanlarının kısıtlanmadığı yerlerde bu hayvanlar gayet mutlu ve herhangi bir sorun yaşamadan barınmaya devam etmektedirler. Bizim en önemli oksijen kaynağımız, doğal afetleri önleyen en büyük engellerdir ormanlarımız. Çığları, heyelanları ve erozyonu önleyendir ormanlar.

binguven-bal2

Bizler hep birlikte ormanların korunması, bakılması, büyütülmesi için elimizi taşın altına koymalıyız. Ormanlar tıpkı insanlara benzer; doğarlar, büyürler, beslenirler, çoğalırlar ve yaşlanınca ölürler bizler gibi. Dolayısıyla ormanlarımıza fidan dikerken bir bebeğe nasıl sevgi vererek, şefkat göstererek, besleyerek büyütüyorsak, onlara da bir çocuğu büyütür gibi davranmak, boynu bükük bırakmamak gerek. Yani biz fidan diktik, kendi kendine büyüsün demeden, büyümelerine destek sunarak yanlarında olup, onlara bir bebek gibi bakmalıyız…

Bugün Organize Sanayi Bölgesinde BİNDAG derneğimizin 1971-2003 yılında kaybettiklerimizin anısına Bingöl Orman İşletme Müdürlüğünün yer tahsisiyle ‘BİNDAG HATIRA ORMANI’ fidan dikimi ile deprem farkındalığı amaçlı bu sosyal sorumluluk projesiyle 1000 fidan diktik. Bin fidanı Bingöl’ün Bin Göl’ünden esinlendik. Doğu Anadolu ve Kuzey Anadolu Fay hattının kesiştiği 1nci derece deprem Bölgesi ilimizde depremlere her daim hazırlıklı olmak ve önlem almak bizlerin birincil yapmamız gerekendir. Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri Derneği olarak bugün hem fidanlarımızı diktik ve hem de Üniversiteli Genç Gönüllülerimiz Üniversite Tiyatro Kulübü bizlere çoşku dolu saatler yaşattı.

Birbirimize sıkı sıkıya kenetlendiğimiz BİNDAG Yönetim Kurulu Üyelerine, Minik, Üniversiteli Genç ve Yetişkin Gönüllülerimize, Orman İşletme Müdürümüz İbrahim Börü ve Ekibine destekleri ve ikramları için, Gönüllülerimizin ulaşımını sağlayan Bingöl Belediyemiz Başkan Yardımcısı Ahmet Altunhan’a çok teşekkür ediyoruz.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.