DOLAR
32,3862
EURO
35,0429
ALTIN
2.326,30
BIST
9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Besicilere Hibeli Damızlık Koç Dağıtıldı

Besicilere Hibeli Damızlık Koç Dağıtıldı
15.11.2021 00:18
378
A+
A-

Bingöl Damızlık Koç ve Teke Merkezinde yetiştirilen koçlar, besicilere yüzde 50 hibe ile dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2019 yılında Tokat’tan sonra Bingöl’de ikincisi kurulan Damızlık Koç ve Teke Merkezinde yetiştirilen koçlar, besicilere yüzde 50 hibeli olarak dağıtılıyor. Bu kapsamda, dağıtım töreni düzenlendi. Dağıtım töreninde konuşan Bingöl İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Merkez Birliği Üyesi Ali Kaysadu, “Bizim birlik olarak asıl amacımız yetiştiricilerimize faydalı olmaktır. Burada yetiştirilen damızlık hayvanlarımızın yetiştiricilerimizin damızlık ihtiyacında kullanılması hedeflenmektedir.

 Memnuniyet verici sonuçları görmek de bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu vesileyle bu tesisin kurulmasından itibaren yetiştirilen damızlık hayvanların desteklenmesine kadar olan tüm süreç boyunca büyük desteklerini gördüğümüz başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere il müdürümüze, ekibine ve projenin başarılı olmasına vesile olan yetiştiricilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Burhan Bahadır ise, “Tesisimiz 2019 yılında bakanlığımızın desteği ile kurulmuş, 2020 yılında bu tesiste yetiştirilen 500 baş damızlık koç ve tekeyi satın alan yetiştiricilerimize %50 hibe desteği verilmiştir.

binguven-bal2

Bakanlığımız, 2021 yılında projenin kapsamını genişleterek Van, Iğdır, Erzurum, Erzincan ve Muş illerindeki yetiştiricilerin de tesisimizden faydalanmasını sağlamıştır. Bu kapsamda 2021 yılı temmuz ayında Bingöl’deki yetiştiricilerimize 516 baş, Muş ilindeki yetiştiricilere 54 baş, Erzurum ilindeki yetiştiricilere 45 baş ve Iğdır ilindeki yetiştiricilere 5 baş olmak üzere çevre illere toplam 104 baş damızlık koç dağıtımı %50 hibeli olarak verilmiştir. Bugün yine ilimizdeki 39 yetiştiricimize 207 baş Morkaraman ırkı damızlık koç dağıtımını %50 hibeli olarak gerçekleştirdik. Bu tesisin kurulması ve günümüze kadar dağıtımı gerçekleştirilen toplam 1.327 baş damızlık koç ve tekenin toplam yatırım tutarı 4.048.891 TL olup verilen toplam hibe miktarı 2.024.445 TL’dir” dedi.

Hayvanların sağlık kontrollerinin il müdürlükleri tarafından yapıldığını belirten Bahadır, şunları söyledi: “Bu proje kapsamında dağıtımı gerçekleştirilen Damızlık Koç ve Tekeler, ilimizde 2015 yılında başlatılan Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi kapsamında ıslah edilmiş elit sürülerden seçilen ve il müdürlüğümüz tarafından sağlık kontrolleri yapılmış hayvanlardır. Hem ıslah projelerimiz hem de damızlık koç teke dağıtım projelerimizle birlikte ilimiz başta olmak üzere bölgemizde küçükbaş hayvancılıkta et ve süt verimini artırmak, yapağı kalitesini artırmak, hayvan hastalıklarını azaltmak, daha sağlıklı ve üstün özelliklere sahip sürüler oluşturmak hedeflenmektedir.

Bu konuda da son 5 yılda verilen desteklerle birlikte önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etmek istiyorum. Burada dağıtımını gerçekleştireceğimiz damızlık hayvanların, bu tesisin ve bakanlığımız tarafından ilimiz başta olmak üzere bölgemize ve ülkemize yapılan yatırımların hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.