DOLAR
32,4721
EURO
34,8065
ALTIN
2.464,49
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BİNGÖL BALINA ALIM GARANTİSİ VERİLECEK

BİNGÖL BALINA ALIM GARANTİSİ VERİLECEK
15.08.2022 00:51 | Son Güncellenme: 15.08.2022 01:33
294
A+
A-

Tarım Kredi Kooperatifinin Bingöl’de üretilen ballara alım garantisi vereceğini belirten Yılmaz, “Bu yıl 600 ton alım olacak. 16 bin dekarlık buğday tohumu yüzde 50 hibe ile çiftçiye dağıtılacak” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar, AK Parti teşkilat üyeleriyle birlikte Genç ilçesi TAVZ yöresinde bölge buluşmasının ardından Merkez Büyüktekören Köyünde bölge muhtarları, birlik temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada konuşan Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, bu yıl çiftçiye yüzde 50 hibe ile buğday tohumu hibe edileceğini ve Bingöl’de üretilen bal için Tarım ve Kredi Kooperatifinin alım garantisi vereceğini söyledi.

binguven-bal2

Böylelikle çiftçinin 100 milyon gelir elde edeceğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu: “Büyüktekören köyümüzde, 2022 yılında bir adet hayvan içme suyu için Güneş Enerjili Sondaj Ünitesini faaliyete aldık. İl genelinde yapımı tamamlanan 16 adet ünitemiz ve bu yılda ihalesini yapıp faaliyete alacağımız 7 adet HİS-GES ünitemiz ve 1 adet HİS göletimizin yapımı da tamamlanmış olacak. Hamdolsun dağ başındaki çobanın ve hayvanların da artık içilebilir temiz suyu var. Büyüktekören köyümüzde süt toplama merkezimizin kurulumunu sağladık. Sonbaharda süt alımlarına başlanacak inşallah.

Yine Sarıçiçek, Çeltiksuyu ve İncesu köylerimizde de bu sene Süt Toplama Merkezleri kuruldu. Bu Süt Toplama Merkezleri ile tüm ova köylerinin sütleri Toplama Merkezlerine getirilecek ve soğutulmuş halde sanayiye aktarılacak. İl genelinde yapımı tamamlanan 10 adet ve eskiden yapılan 23 adet Süt Toplama Merkezi de yine rehabilite edilmiştir. Toplamda 124 tonluk bir toplama kapasitesine ulaşılacak.

İl ve İlçelerimizde dahil olmak üzere bu yıl 2022 yılı için yaklaşık 16.000 dekarlık tarım arazilerinin ekmeklik buğday tohumu ihtiyacı yüzde 50 hibeyle karşılanacak.

Uzun yıllardır Bingöl Balımızın pazarlama sorunları vardı. 2021 yılında Tarım Kredi Kooperatifi tarafından üreticilerden 170 ton bal alımı gerçekleştirildi. Bu senede inşallah Bal alım Kriterlerine uyan 600 tonluk Bal alımı gerçekleştirilecektir. Bingöl Balımız böylece Türkiye genelindeki tüm Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde tüketiciye sunulacak. Ekilecek 16000 dekarlık buğday alanı ve 600 tonluk bal alımı ile yaklaşık 100 milyon TL Bingöl ekonomisine kazandırılmış olacak.”

Program; birlik temsilcileri, muhtarlar ve bölge halkının sektörel ve bölgesel sorunları dile getirmeleri ve İngiltere’de Dünya birincisi olan Bingöl Balının hediye edilmesinin ardından sona erdi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.