DOLAR
32,3358
EURO
35,1663
ALTIN
2.241,66
BIST
8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

92 Yaşındaki Hasan Tarman ev istiyor!

92 Yaşındaki Hasan Tarman ev istiyor!

92 Yaşındaki Hasan Tarman ev istiyor!
20.03.2021 21:57
546
A+
A-

92 Yaşındaki Hasan Tarman ev istiyor!

Üç Aralık 2015 tarihinde Kiğı ve çevre ilçelerde meydana gelen depremde ağır hasarlı evi yerine üç yıldır bir türlü yeni ev yapılmayan Hasan Tarman, “bu yaşta başka kimsede kalamıyorum ne olur, ölmeden önce kendi evime kavuşmak istiyorum” diyerek yetkililere seslendi.

ÜÇ YIL OLDU ÇİVİ ÇAKILAMADI

Kiğı Sabırtaşı- Xaror köyünden Hasan Tarman 92 yaşında. Üç Aralık 2015 tarihinde Kiğı bölgesinde meydana gelen depremde ağır hasar alan evde kalamayan Tarman, “AFAD ekipleri gelip tespitleri yaptılar, her tarafı hasar gören evde kalamazsın dediler, ama benim başka gideceğim yer yoktu, komşu köy Açıkgüney de yeğenimde kaldım. Kışın İstanbul’a gittim ama ben köyümde kalmak, burada yaşamak ve burada ölmek istiyorum”.

binguven-bal2

92 YAŞINDA AMA RUHU GENÇ

Kiğı’da oğlu Hanifi ile beraber gazetemize konuşan Tarman, Köyümüzü yerleşime uygun değildir raporu verildiğinden dolayı köyde bize ev yapılmıyor, Kiğı’da yapacağız dediler ancak Kiğı’da da yapılmadı. Köylülerimizin çoğu evlerini köyde yapılmasını istiyor ama devlet hayır diyor, orada yapmayız. Şimdi ben ortada kalmışım, bana ev yapın, Kiğı’da olabilir, yeter ki evim olsun artık. Bu yaşta artık kaldıramıyorum orda burada olmuyor. Ama evimin yapıldığı gün, davul zurna getirip halay çekeceğim, sizde benim misafirim olacaksınız”.

AMCAM ÇANAKKALE ŞEHİDİ, OĞLUM KIBRIS GAZİSİDİR

“Benim adım Hasan Tarman, yaparım bir harman, herkese olsun derman” dörtlük şiiriyle konuşmaya devam eden Hasan Tarman dede, Atatürk vefat ettiği zaman ben sekiz yaşında imişim. Amcam Çanakkale de şehit edilmiştir. Babam Rus harbinde Sancak elinde olan asker arkadaşının şehit olmasından sonra Sancağı beline bağlayarak üç gün üç gece bir ağacın kavuğunda saklanarak kurtulduktan sonra kendi karargâhına ulaşmış. Kendisine verilen madalya vardı vefat ettikten sonra biz kaybettik. Oğlum Hüsnü ise Kıbrıs gazisidir.

KAYMAKAMIMIZ SÖZ VERDİ

Tarman, yeni atanan Kiğı Kaymakamı Onur Yeniay köye geldi, benim durumumu gördü, sağ olsun, ilkbaharda yapacağım diye söz verdi. İnşallah ilkbaharda evim yapılırsa benim İstanbul’da işim olmaz artık” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.