DOLAR
32,5115
EURO
34,8392
ALTIN
2.488,22
BIST
9.509,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

İsviçre’den Karlıova’ya Gelen 25 Kişilik Ekip Yaylada Yoga Yaptı

İsviçre’den Karlıova’ya Gelen 25 Kişilik Ekip Yaylada Yoga Yaptı
07.06.2022 01:37
312
A+
A-

Bingöl’ün Karlıova İlçesinde, aralarında doktor, gazeteci, şair ve yazarların olduğu Almanya, İsviçre ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden ulaştığı 25 kişi, yaylaya çıkarak yoga yaptı. Ekip ayrıca doğada ağaç bulunmayan yerlere ağaç dikimi gerçekleştirdi.

BÜLENT TEMİZ / KARLIOVA

 İsviçre’de yaşayan Psikiyatrist ve Psikoterapist Dr. Fikret Zengin öncülüğünde Almanya, İsviçre ve Türkiye’nin farklı şehirlerden gelen 25 kişi ‘Doğaya ve kendine dön’ sloganıyla Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaylada terapi kampı yaptı.

binguven-bal2

İsviçre’de yaşayan psikiyatri, psikoterapi dalında çalışmalar yapan Dr. Fikret Zengin, aralarında doktor, gazeteci, şair ve yazarların olduğu Almanya, İsviçre ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden ulaştığı 25 kişiyle 30 Mayıs’ta memleketi Bingöl’ün Karlıova ilçesine geldi. Grup, aynı gün Tuzluca köyü Mikail mezrasında kamp kurdu. Yapılan 6 günlük kampta, gündüz doğa yürüyüşü ve meditasyon yapan akşam ise sağlık semineri düzenleyip eğlenen katılımcılar, doğada ağaç bulunmayan yerlere ağaç dikiyor.

İSVİÇRE’DEN KARLIOVA’YA GELDİLER

Dr. Fikret Zengin, İsviçre’den kamp için geldiklerini vurgulayarak, “Buradaki sloganımız ‘Doğaya dön kendine dön’ endüstrileşmenin ve teknik gelişmenin sonucunda insanlar kendi doğduğu büyüdüğü ülkeyi, yeri terk ediyor, şehirlere yerleşmek zorunda kalıyor, okumak için, iş için. Tabi bunları yapınca kendi doğası, gelenek ve göreneklerinde de kopuyor. Yani kendi kültürüne yabancılaşıyor. Burada doğa yürüyüşleri yapıyoruz, meditasyon ve sağlık konulu seminerler düzenliyoruz. Her şeyi olduğu gibi duruyor ve bu yüzden değerli ve kıymetlidir. Kendimi burada gayet rahat ve huzurlu hissediyorum, cennetin içinde olduğumu düşünüyorum” dedi.

“KARLIOVA MUHTEŞEM BİR YER”

Almanya’dan gelen öğretmen Sevil Gündüz ise burada doğayla bütünleştiklerini belirterek, “Karlıova muhteşem bir yer ve kesinlikle görülmesi gerekir. Burada ‘Doğaya ve kendine dön’ projesi altında Karlıova’yı tercih ettik. İlla şehir hayatı gerekmiyor kaliteli bir yaşam için, aksine köyde doğanın içinde çok kaliteli bir yaşam içinde oluyorsunuz” diye konuştu.

İzmir’den kampa katılan gazeteci Derya Özmen de Almanya, İsviçre, İstanbul, Ankara ve birçok yerden kampa katılanların olduğunu ve bölgeyi görmelerini tavsiye ettiğini aktardı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.