DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

TARİHİ KİĞI KEREK DERESİ İÇLER ACISI DURUMDA

TARİHİ KİĞI KEREK DERESİ İÇLER ACISI DURUMDA
24.08.2023 19:16 | Son Güncellenme: 24.08.2023 19:20
188
A+
A-

Yüzlerce yıllık tarihi ve kültürü ile ülkenin en tanınmış ilçelerinden olan Kiğı’nın meşhur kerek mağarasının bulunduğu ilçenin içme ve sulama suyunun kaynağında işletilen mesire alanın yolu ve çevresi içler acısı durumda.

MEVCUT DURUM KİĞI’YA YAKIŞIYOR MU?

Avrupa’da yıllarca yaşayan, memleket sevdalısı iş insanı Halil Batur, gurbetten gelen yakınlarıyla hafta sonu uğradıkları Kiğı Kerek mesire alanının yolu ve işletmenin çevresinde oturma alanlarının Kiğı ismine yakışmadığını söyledi.

binguven-bal2

Gördüğü manzarayı anlatan Batur, “Geldiğime pişman oldum, Kerek deresinde yer alan mağarayı ziyaret edelim, soğuk sularından içelim diye gittiğimiz alanda ailecek oturacak ortam bulmakta zorlandık” dedi.

Halil Batur, “Bizler gurbette memleketimizin aşkıyla yaşıyoruz, gelince planlayarak geldiğimiz tarihi ve doğası ile bilinen Kiğı’mızın gelişmişliğini görmek istiyoruz ama maalesef, var olan yerlerin de içler acısı durumda gördük.

Bu görüntüler, Kiğımıza yakışmıyor, ilçenin Belediye başkanı var, Kaymakamı var, bu güzelim alanları neden geliştirmiyorlar?

Gerçekten anlayamıyorum, bölgenin Avrupa’da çok yoğun gurbetçileri var, her yazın insanlarımız memleketlerine geliyor, buraya yakışan bir tesis yapılsa, daha fazla yerli turist çekebilir. Otel, restaurantlar, yürüyüş alanları yapılabilir.

20 yıl önce gördüğüm gibi duruyor. Yolu daracık, iki araç karşı karşıya gelince birisi geri gitmek zorundan kaldık. Bu durum Kiğı’ya yakışmıyor”  diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.