DOLAR
32,5561
EURO
34,8449
ALTIN
2.431,61
BIST
9.712,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

BİNGÖL ADAMCILIK VE TORPİLİ HAK ETMİYOR!….

BİNGÖL ADAMCILIK VE TORPİLİ HAK ETMİYOR!….
05.06.2022 16:28
378
A+
A-

CHP’li 102 milletvekilinin 51 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştireceği ziyaretler kapsamında Bingöl’e gelen Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “AK Parti Bingöl’e Bakan vermiş ama hala hastalar Elazığ yolunda ölüyor, yollar tamamlanmamış, torpil ve adamcılık yapılıyor olması, ayıptır. Bu sorunları gören Bingöl halkının da ilk seçimde doğru olanı yapacağından eminim” dedi.

Bingöl’de esnaf ziyaretlerini gerçekleştiren CHP’li heyet, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir cafe’de kahvaltıda bir araya geldi.

Kentin sorunları ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekilleri, kentte ziyaretler ve halkın talepleri ilgili değerlendirmelerde bulundular.

binguven-bal2

“ENFLASYON, İŞSİZLİK, YOKSULLUK VE YOLSUZLUK, ADAM KAYIRMA…”

Bingöl’ün sorunlarının aynı zamanda Türkiye’nin sorunları olduğunu ifade eden Hakverdi, “Ben Bingöl’e ilk kez geliyorum. Hem misafirperverliği, hem de doğası ile Bingöl’ü çok beğendim. Bingöl’de bazı belli başlı sorunları ziyaretimizde tespit ettik. Pazartesi gününe kadar yapacağımız ziyaretlerle de tespit etmeye devam edeceğiz. Bingöl’ün sorunu aslında Türkiye’nin de sorunu. Ekonomik pahalılık, enflasyon, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk, adam kayırma özellikle Bingöl’de de yoğun şekilde görülüyor” dedi.

“BENZİN BİNGÖL’DE 1 TL DAHA PAHALI”

Hakverdi, kentte benzin fiyatlarının daha pahalı olduğunu belirterek, “Bingöl’de benzin diğer illerden 1 lira daha fazlaymış. Bu bana ilginç geldi. Bingöl’ün yakıt transferi mi pahalıdır sebebi neyse özellikle benzin 25 – 26 lira, burada 27 lira olmuş. Bu da ilginç bir tespit. Bingöllülerin kaderi midir, başka bir şey midir? Geçen yıl 6-7 lira olan benzin bu yıl 26-27 lira olmuş durumda. Gıda ürünleri de çok pahalı” şeklinde konuştu.

“BEN OLSAM SOKAĞA ÇIKMAYA UTANIRDIM”

Konuşmasında AK Partili siyasetçilere yüklenen Ali Haydar Hakverdi, “Bingöl’de 3 siyasiden bahsediliyor. 2 AK Partili Milletvekili ve bir belediye başkanından bahsediliyor. Kahvelerde, sokaklarda, özellikle bu iki siyasinin ve Belediye Başkanının yakınlarının işe alımlarında öncülük sağlandığı, özel olarak isim verildiği, bunlara yakın eş dost akraba isimlerinin işe alındığına dair öyle yoğun şikayet aldım ki… Bir değil, beş değil bu şikayetler… Gerçekliğini biz de araştıracağız. Bilgi edinme hakkı ile İl Başkanlığımız sormuş, cevap bile vermemişler. Oysa ki cevap verme zorunlulukları var. Bu işe alımlar nasıl yapıldı, hangi liyakat esasları uygulandı, bir sınav yapıldı mı, bunlara hiç cevap vermemişler. Biz de soracağız bunları, meclis kürsüsünde de dile getireceğim. Yazık değil mi, Ben Bingöl’de siyaset yapsam, bunlar üzerine sokağa çıkmaya utanırım. Torpil ne demek? Yakınını işe aldırmak ne demek? Bingöl gibi bir yerde de torpille işe alınıyorlarsa yazıklar olsun o siyasetçilere” dedi.

“BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ DEĞİL, ŞABAN ÜNİVERSİTESİ”

Başka bir torpil hususu daha var, burada bir üniversite var. İsmi Bingöl Üniversitesi ama kahvelerde gençler ‘Şaban Üniversitesi’ olsun adı dediler. Ne demek Şaban Üniversitesi dedim, Bakanlık yapan şimdiki Milletvekili Şaban Köylüymüş. Hep köylüleri, yakınları üniversite kadrolarına yer almışlar. Böyle torpil olur mu? Üniversite bilim yuvasıdır. Bu işten bilen anlayan, liyakatlı insanların yerleştirilmesi lazım. Benim akraban, partilim… işte nasıl çürür kurumlar, böyle çürür. Cumhuriyet, liyakatsiz bürokratlar atarsanız çürür. Bunu kaygıyla söylüyoruz ve iyiye gitmesi için mücadele ediyoruz.

Hakverdi’nin konuşmasında ayrıca şunları söyledi:

CHP MİLLETVEKİLİ HAKVERDİ, BİNGÖL VEKİLLERİN HAKK’INI VERDİ

 “Yakında seçim olacak. 1 yıl içinde seçim olacak. Sokakta görüyorum ki Bingöl AK Parti’ye ciddi anlamda oy vermiş, gönül vermiş. Ama insanlar diyor ki ‘Vekilim verdim, geçen ve önceki dönem verdim, ama bir daha verirsem elim kırılsın’ diyen çok vatandaşla karşılaştım burada. Vatandaş Bingöl’de de AK Parti’den vazgeçmiş. İnşallah tercihleri olmak isteriz. Yeniden güzel, aydınlık ve adil bir ülkeyi kurmak için birlikte onlarla istişare ederek çalışmak isteriz.”

“BİNGÖL BAKAN VERMİŞ, HALA SORUNLAR DEVAM EDİYOR”

“Yedisu – Kiğı yolları 10 yıldır yapılmamış. Böyle bir şikayet aldım. Bir de Sancak yolu çökmüş, yapılmıyormuş. Hastane ile ilgili de doktorlarımız yok, özellikle Elazığ’a gidiyoruz diye şikayetler var. Bingöl’e bunlar yapılmaz mı? Bingöl AK Parti’ye buradan Bakan vermiş. Ama hala bu sorunlar devam ediyorsa Bingöl halkının da doğru olanı yapacağından eminim.”

“TUİK VERİLERİNE KİMSE İNANMIYOR”

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını ele alarak ,” Pahalılık, enflasyon, işsizlik, yokluk ve yoksulluk, adam kayırma, özellikle Bingöl´de de yoğun bir şekilde görülüyor. TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı. Vatandaş artık TÜİK´in açıkladığı enflasyon oranlarına hiç itibar etmiyor. Köklü bir kurum itibarsız bir hale getirildi, maalesef doğruları söylemiyor. Gerçekten ülke iyiye gitmiyor. Biz bunu şakşakçılıkla değil, gerçekten kaygıyla söylüyoruz. İyiye gitmesi için de mücadele ediyoruz. Rusya´yla Ukrayna savaşıyor. Enflasyonları 16-17, bizim yüzde 60, yüzde 70. Biz savaşta mıyız? Yakında seçim olacak. “ sözleri ile eleştirilerde bulundu.

“BİZ DİN VE DİL AYIRIMI SİYASETİ YAPMIYORUZ”

Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık’ın ise bir gazetecinin ‘CHP‘nin 35 yıldır bölgeyi boş bıraktığı’ yönündeki sorusuna cevap vererek şunları söyledi : “Bölgeyi unutmadık. Biz din ve dil arasında kaldık ve bölgeye ağırlıklı gelmedik. Bu eksikliklerimizi kabul ediyoruz. Ama bugünkü şartlarda Cumhuriyet Halk Partisinin önümüzdeki dönemde iktidara gelmenin hem coşkusunu yaşıyoruz hem halkta bunu buluyoruz. Onlar din üzerinden geldi. Biz ne din üzerinden geldik ne dil üzerinden. Bölgede çalışmalarımızda ortaya çıkıyor ki bugün konjonktürün farklı olduğu. Kendi bölgemden örnek vereyim. Ben bir milletvekili olarak 8 milletvekilinden daha fazla çalışıyorum, bunu iddia ediyorum. Bugün Bingöl’de eğer milletvekili olursa bu çok farklı olur. Önümüzdeki dönemde sizden milletvekili istiyoruz. Eğer bugün Bingöl ‘ün milletvekili dağılımı birer birer olsaydı çok farklı olurdu. Bizim eksiklerimiz çok bunu kabul ediyoruz. Ancak bu bölgeden artık çıkmayacağız siz de bize bir milletvekili verin, çok farklı olur” dedi.

“BATIYI, DOĞUYU VE GÜNEYİ BİRLEŞTİRMEMİZ LAZIM”

Milletvekili Aziz Aydınlık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çok büyük eksiklikleri olduğunu kabul ettiklerini ifade ederek, “Bundan sonra bölgeye daha ağırlıklı çalışmamız, daha sık gelmemiz gerekiyor. Sizleri dinleyip bölgenin sıkıntıları ve eksikliklerini hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla tamamlamamız lazım. Önümüzdeki süreçte Allah’ın izniyle iktidara geldiğimizde bu bölgede çok iyi çalışmamız gerekiyor ki batıyı, doğuyu ve güneyi birleştirmemiz lazım” diye konuştu.

Toplantı sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri, İl Başkanı Hasan Aktaş ve beraberindeki heyet programına kentteki STK’leri ziyaret ederek devam etti .

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ: https://www.youtube.com/watch?v=kuTuIIzIOuo

Fırat Bulut / Aziz Önal

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.