DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Şivan Serhed’in ‘EVİNA DAYİKÊ’ Klibi Çıktı!.

Şivan Serhed’in ‘EVİNA DAYİKÊ’ Klibi Çıktı!.
06.12.2021 23:55
500
A+
A-

Yaşlıların göz ardı edilmesinden yola çıkıp anne babaların evlatlarına sitemini konu edinen Anne Aşkı ‘Evina Dayikê’ adlı eserine klip çeken Şivan Serhed: ‘İnsanın ilk aşkıdır anne, insanın ilk sığınağıdır baba… Hizmetimizden, saygımızdan, sevgimizden merhametimizden, hürmetimizden mahrum etmeyelim onları’ dedi.

Ses sanatçısı Şivan Serhed, yeni albümündeki eseri Evina Dayikê için kameralar karşısına geçti. Profesyonel çekimlerin ardından sosyal medya platformlarında yayınlanan kliple ilgili görüşlerini açıklayan Şivan Serhed, farkındalık oluşması için yaşlılar üzerine bestelediği yeni eserinin konusunu  “Yaşlı Anne Babalarımızın her zaman şefkate, merhamete, ilgi alakaya muhtaç olduğu hakikatine bir kez daha vurgu yapmak istedim” sözleriyle özetledi.

“ANNE AŞK, BABA SIĞINAKTIR”

binguven-bal2

Günümüzde modernizm etkisiyle insanların kendilerine farklı bir yaşam benimsediğini, aile bağlarının zayıfladığını, anne babaya hürmetin giderek yitirildiğini, hal hatır sorulmadığını ve beklenen ilginin gösterilmediğini anlatan Şivan Serhed: “Yaşlılarımızı sormak, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve yanlarında bulunmak görev olmaktan çıkıp zahmete dönüşmüş maalesef. Oysa daha çocukluğumuzdan itibaren hastalansak anne babamız başımızda bekler, onlar yemez yedirir, giymez giydirir. Evlenene kadar değil, evlendikten sonra da her sıkıntında anne baban yanındadır. Anne insana ilk nimeti ilk yiyeceği verendir, ölene kadar onun o ak kutsal sütüne muhtacız.

Baba insanın ilk emeğidir ilk servetidir, ölene kadar onun verdiği o güç ve kuvvet ile ayakta kalıyoruz. Ama evlatlar aynı duyarlılıkta mı? Maalesef. Anne baba yaşlanınca ihmal ediyor, sevgimizi, merhametimizi, şefkatimizi esirgiyoruz. Onların değerini bir daha anlamamız ve bir farkındalık olsun diye bu eseri yaptım. Onlara ne kadar şiir, klam, türkü, şarkı yazsak da asla yeterli gelmez. Onlara olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Hizmetimizden, saygımızdan, sevgimizden merhametimizden, hürmetimizden mahrum etmeyelim onları” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.