DOLAR
32,4411
EURO
34,7825
ALTIN
2.478,28
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

YIKIM İHALESİNDE USULSÜZLÜK İDDİASI

YIKIM İHALESİNDE USULSÜZLÜK İDDİASI
07.06.2022 01:40
339
A+
A-

Bingöl’ün Adaklı ve Yedisu ilçelerinde hasarlı yapıların yıkılması için yapılacak ihalenin resmi ilana çıkmadan belirlenen firmalara davetiye usulü ile yapıldığı öne sürüldü.

Dalar İnşaat sahibi Abulmuttalip Dalar, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu ihaleden Bingöl’deki hiçbir yıkım firmasının bilgisinin olmadığını söyledi.

Mayıs ayında Diyanet İşleri Başkanlığına 2,5 milyon ihale bedelini ödeyerek Yeni mahalledeki cami yıkımını gerçekleştirdiklerini aktaran Dalar, Yedisu ve Adaklı ilçelerindeki yıkım ihalelerinin açık usulle yapılmadığını öne sürdü.

binguven-bal2

KÖY KONUTLARININ İHALESİNİ 8 İLE 10 MİLYON PARASINI DA DEVLET ÖDÜYOR

Söz konusu ilçelerdeki yıkım ihalelerinin davetiye ile 12 firmayla yapılacağını iddia eden Dalar, şunları dile getirdi:

“Yeni mahalle camisinin İnşaatını aldım 2,5 milyonu biz ödedik diyanete Bingöl’deki hemen hemen birçok yıkım ihalesini 4 firma var onlar yapıyor. Yarın, Bingöl Çevre şehircilik ve iklim değişikliği Müdürlüğü’nde Adaklı ve Yedisu ilçelerinin yıkım ihalesi yapılacak. Davetiye usulü sadece 12 firma çağrılmışlar ama Bingöl’den hiçbir firmayı çağırmamışlar. Biz kendi cebimizden ihale parasını vererek caminin yıkımını yapıyoruz. Bunları bizim büyüklerimiz Milletvekili, Vali, kendi belirledikleri firmalara davetiye usulü ile çağırdı. Açık ihale ilanı yapsaydı bizlerde girerdik. Geçen seneki bu ihalelerin bir tanesi iki kez ihale yapıldı ben ve Melekan inşaatta kaldı ve daha sonra iki kez iptal ettiler. Kapattılar üstünü bu yıl tekrardan açtılar yıkımcı olamayan 12 firmayı çağırdılar. Firmaların yarısından çoğu şehir dışından, bir kaç tanesi de buradan katıldı. Bunların hepsi zaten yapı müteahhitti ihale çıkmadan davetiye usulü ile çağırmışlar.  Adaklı ve Yedisu ilçelerinde depremden zarar gören köy konutlarının ihalesini 8 ile 10 milyon parasını da devlet ödüyor. Bingöl’deki hiçbir yıkım müteahhittine davetiye gitmemiş. Yedisu ve Adaklı 12 firmaya peşkeş çektiler. O firmalar dışarı da anlaşacaklar. Artık canları kime isterse ona ihaleyi verecekler. Bu ihaleleri açık şekilde yapsınlar bizler de girelim. Yani bunu el altından tutup da 12 firmaya vermenin özelliği ne.”

Haber/ Aziz Önal

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.