DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Kiğı’da altın arayacaklar

Kiğı’da altın arayacaklar
16.01.2024 16:44
534
A+
A-

Bingöl’ün Kiğı İlçesinde ormanlık alanda altın, gümüş ve bakır madeni arama çalışmaları için başvuruda bulunuldu, ÇED süreci başlatıldı.

Orman varlığı bakımından bölgenin en zengin illerinden biri olan Bingöl’de, yeni bir maden sahasının açılması için çalışmalar başlatıldı. Ekin Maden Tic. San. ve A.Ş. tarafından Bingöl’ün Kiğı İlçesi Ölmez Köyü Mevkiinde, ‘Altın – Gümüş – Bakır Ocağı Maden Arama projesi için ÇED başvurusunda bulundu. Proje kapsamında, ormanlık alan ve hazine arazisi niteliğinde olan 600 hektarlık alanda cevher tespit çalışması yapılması planlanıyor.

 ÇED SÜRECİ BAŞLATILDI

 Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin Ve Denetim Genel Müdürlüğü, proje ile ilgili yaptığı duyuruda, “Bingöl ili Kiğı İlçesi Ölmez Köyü Mevkiinde Ekin Maden Tic. San. ve A.Ş. tarafından yapılması planlanan 200903367 Nolu IV. Grup Kompleks Cevher (Altın -Gümüş – Bakır) Ocağı Maden Arama projesi ile ilgili olarak Bingöl Valiliğimize sunulan proje tanıtım dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır” denildi.

binguven-bal2

HANGİ İLLERDE ALTIN MADENİ ÇIKARILIYOR?

Şirketin hazırladığı proje tanırım dosyasına göre, Türkiye altın rezervleri bakımından dünyada hatırı sayılır bir konuma sahip. 572 ton rezerv kapasitesiyle dünyada en çok altın rezervine sahip 11’inci ülke olmayı başaran Türkiye’de farklı bölgelerde altın çıkarma işlemi gerçekleştiriliyor. Türkiye’de altın madeninin çıkarıldığı noktalar; Uşak: Uşak’ta bulunan Kışladağ Altın Madeni’nde yılda yaklaşık 13 ton altın çıkarılıyor. Buna göre Uşak, Türkiye’de en çok altın çıkarılan il olma özelliği taşıyor.

Erzincan: Erzincan, Çöpler Altın Madeni’nde çıkarılan yaklaşık 7 ton altın ile ikinci sırada. Ordu: Altıntepe Madeni’nde çıkarılan yaklaşık 5 ton altın, Ordu’yu Türkiye’de en çok altın çıkarılan iller listesinde üçüncü sıraya yerleştiriyor. İzmir: Efemçukuru Altın Madeni yılda yaklaşık 4 ton altın ile dördüncü sırada.

 Balıkesir: İvrindi Altın Madeni’nde yılda yaklaşık 3 ton altın çıkarılıyor. Çanakkale: Lapseki’de bulunan altın madeni de Türkiye’nin hatırı sayılır altın yatakları arasında bulunuyor.

Lapseki Altın Madeni’nde yılda ortalama 1,8 ton altın çıkarılıyor.


binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.