DOLAR
32,3865
EURO
35,0590
ALTIN
2.326,65
BIST
9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Ressam Kılıç, Eserlerini Sergileyecek!

Ressam Kılıç, Eserlerini Sergileyecek!
16.10.2021 21:52
546
A+
A-

Ressam Ali Rıza Kılıç, kendi köyünde kurduğu atölyede taş tekniğiyle yaptığı eserleri, Bingöl Üniversitesinde sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Ressam Ali Rıza Kılıç, 18 Ekimde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezimde sergi açacak.  Sanat yaşamı boyunca 29 sergiye imza atan sanatçının sergisi on gün sürecek.  Bingöl’ün merkeze bağlı Kuruca köyünde kurduğu atölyede taş tekniğiyle yaptığı eserleri Bingöl Üniversitesinde sanatseverlerin beğenisine sunacak olan sanatçı yaklaşık bir buçuk yıldır bu sergiye hazırlandı.

Bingöl Üniversitesi çatısı altında açacağı serginin kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Kılıç, “Türkiye’nin çeşitli yerlerinde 29 sergi açtım. Geçtiğimiz yıl sadece Paris’te 30 eserim sergilendi. Uzun süren bir inziva döneminin ardından Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi ile tesadüfen karşılaşmam beni inzivaya çekildiğim atölyemden çıkardı. Sayın Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Vali Kadir Ekinci’nin destekleri sayesinde Bingöl Üniversitesinde açacağımız serginin hazırlıklarına başladım. Bingöl’de sanat ve kültür adına bir şeyler yapabilmek ve bunu bilim ve kültür yuvası dediğimiz üniversite çatısı altında yapmak benim için oldukça önemli ve bu fikre kapıldığım, duyduğum andan itibaren büyük bir heyecan ve özveriyle bu serginin hazırlıklarına başladım. Tüm Bingöllü hemşerilerimizi sergiye davet ediyorum. Onların katkılarıyla kültür ve sanat adına birçok işe imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

binguven-bal2

Kuruca köyünde yaşayan Ali Rıza Kılıç, 7 yaşındayken eski 20 lira üzerindeki Mehmet Akif Ersoy’un fotoğrafına bakarak resme başladı. Renkli taşları toz haline getirip, boya kullanmadan tabloya dönüştürdü. Kekeme olduğu için okuyamayan ve ortaokula kadar eğitim gören Kılıç, daha sonra yurtdışına çalışmaya gitti.

Tablo çalışmalarına yurtdışında da devam eden Kılıç, yaptığı sanata olan ilgiyi görünce 4 elle işine sarıldı. Askerlik yapmak için tekrar yurda dönen Kılıç, 40 yılda 29 sergi açtı. Likit, ditsen, serpandit, pirit, manganez, safir, hematit, lamatit gibi 100 çeşit taşı, çekiçle toz haline getiren Kılıç, daha sonra bunları resme dönüştürüyor. Köyüne dönen Kılıç, burada kurduğu resim atölyesinde sanatını yapmaya devam ediyor.

Ressam Ali Rıza Kılıç, resme ve sanata olan ilgisinin nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

“Çocukluğumda bir ağır kekemem vardı diye okuyamadım ve ortaokulda bıraktım, o zamandan beri sanatla uğraşıyorum. İlk eserimi de Mehmet Akif Ersoy’un heykelini taştan yapmıştım. Daha sonradan yurt dışına gittim, sonra yeniden resim yapmaya başladım. İlk sergimi de 1998’de Bingöl’de açtım. Diyarbakır, Sinop, Ankara ve İstanbul’da da sürekli sergiler açtım. 29 kişisel ve çeşitli karma sergilere katıldım. Yurt içinde ve yurt dışında binlerce resmim var. Elazığlı bir ressam vardı, Bünyamin Cumhurcu onda görmüştüm ve ilham da oldu bana. Yapabilirim dedim ve başladım”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.