DOLAR
32,2959
EURO
35,1811
ALTIN
2.241,83
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C

Pazarlık usulü ile işlerin verilmesi, tepkilere neden oldu

Pazarlık usulü ile işlerin verilmesi, tepkilere neden oldu
16.10.2021 21:48
418
A+
A-

HDP Belediye Meclis Üyeleri, Bingöl Belediyesi tarafından sel taşkını ve hasarlarından korunma amaçlı 1 adet köprü ve yağmur suyu hatları yapımının pazarlık usulüyle verilmesine tepki gösterdi.

HDP Belediye Meclis Grubu Eş Sözcüleri Hatice Kıtay ve Ferhat Yıldırım, yaptıkları yazılı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle gerek İl Afet Müdürlüğü’nün ve gerekse Bingöl Belediyesi’nin ilimizde yaşanan sel afeti sonrası mağduriyet yaşanan bölgelerdeki çalışmalarını doğru buluyor ve desteklediğimizi belirtmek istiyoruz. HDP grubu olarak belediyenin yaptığı tüm doğru işlere destek verdiğimizi tüm kamuoyu bilmektedir. Ancak bugüne kadar tüm itirazlarımız, Bingöl Belediyesi’nin bu hizmetleri yaparken ihalelerin usulsüz ve şeffaflık ilkelerine aykırı yaptığı noktasındadır. Denetim kurumları tarafından Bingöl Belediyesi’nin 2020 yılındaki gerek doğrudan temin ve gerekse 21B ihale yöntemi ile yapılan işlere ilişkin defalarca tenkit edilmesine rağmen İl Afet Müdürlüğü’nün finansmanı ile Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün 21B ihale yöntemi ile yapmış olduğu son ihale yine şeffaflık ilkesini ihlal etmiş bulunmaktadır. 1 milyon 420 bin TL yaklaşık maliyeti olan iş 1 milyon 180 bin TL ile nerdeyse kırımsız olarak ilgili firmaya verilmiştir. Belediyenin bu yöntemde ki ısrarlarını yandaşlarına rant sağlama olarak değerlendiriyoruz. Halkımızın yaşadığı mağduriyet üzerinden dahi rant devşirmeye çalışan bu anlayışı kınadığınızı belirtmek istiyoruz.”

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.