DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Bürçün: “Kronikleşmiş sorunları Ankara’dan değil halkımızla istişare ederek çözeceğiz”

Bürçün: “Kronikleşmiş sorunları Ankara’dan değil halkımızla istişare ederek çözeceğiz”
09.03.2024 12:56
63
A+
A-

Bingöl’ün kronikleşmiş sorunlarının olduğunu ifade eden Bürçün, “20 yıldır bu iktidar tarafından yönetilen ilimizde 50 yıllık su sorununu çözdük dediler, 50 ay bile sürmedi, su, alt yapı, imar sorunları başta olmak üzere kronikleşmiş sorunları Ankara’dan değil halkımızla istişare ederek çözüme kavuşturacağız” dedi.


DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Belediye Eşbaşkan Adayları Aydın Bürçün ve Çiçek Ariç, basın mensupları ile bir araya geldi. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl’ün eksikliklerini her zaman her yerde gündeme getirdiklerini belirterek, yapılabilir projelerle halkın karşısında olacaklarını söyledi. AK Parti tarafından açıklanan projelere baktıklarında çok uçuk projeler gördüklerini ifade eden Hülakü, “Hazırlanan projelere milyarlarca lira para gidiyor. Bırakın Bingöl Belediyesinin böyle bir bütçesinin olduğunu, İstanbul Belediyesi bile belki böyle bütçe ayıramaz” dedi. Mevcut belediye başkanının vaat ettiği projelerden sadece ikisini gerçekleştirdiğini belirten Hülakü, Bingöl Belediyesinin Ankara’dan gelen talimatlarla yönetildiğini söyledi.

BÜRÇÜN: GENÇLERİMİZ GELECEĞİ GÖRMEDİĞİ İÇİN YURT DIŞINA GİDİYOR

 Belediye Eşbaşkan Adayı Aydın Bürçün, Bingöl Belediyesinde 2 dönemdir meclis üyesi olarak görev yaptığını ve şehrin sorunlarına hakim olduğunu söyledi. Seçilmeleri durumunda önceliklerinin kronikleşmiş sorunların çözülmesi olacağını ifade eden Bürçün, “bunların başında imar, altyapı, içme suyu, çevre temizliği, sosyal ve kültürel sorunlar geliyor. İnsanlarımız artık doğduğu yerde doyamıyor, gençlerimiz yurtdışına gitmek zorunda kalıyor. Belediye meclisi dönemimizde gündeme getirdiğimiz sorunlar hala devam ediyor.

Bingöl’ün 50 yıllık su sorununu çözdüklerini söylediler, 50 yıl değil, 50 ay sürmedi, su sıkıntısı hala devam ediyor.  2024 yılı için 1 milyar 540 milyon liralık bütçe hazırlandı ancak ocak ayında 5 milyon liralık kredi istendi. Belediyeye ait belediye iş hanı, eski terminal binası alanı satıldı ancak ortada hizmet yok.  Gelinen noktada Bingöl Belediyesinin, kent meydanında oluşacak hak edişlerle birlikte 600 milyon liraya yakın bir borcu oluşacak. Herkes dönüp baksın Bingöl’de 600 milyon liralık yatırım var mı?” diye konuştu. Halkla birlikte sorunları şeffaf bir şekilde çözmeye talip olduklarını belirten Bürçün, önümüzdeki günlerde projelerini açıklayacaklarını söyledi.

binguven-bal2

ARİÇ: ALACAĞIMIZ TÜM KARARLAR TOPLUMLA BERABER ALINACAK

Belediye Eşbaşkan Adayı Çiçek Ariç ise, belediye seçimlerinin kent için önemli olduğunu belirterek, belediyecilik anlayışlarının ekolojik, demokratik ve kadın özgürlükçü bir çerçevede olduğunu söyledi. Eşit, şeffaf ve demokratik bir yönetim anlayışını benimsediklerini ifade eden Ariç, “Eşit, şeffaf ve demokratik olmayan bir yönetim, rantçı bir zihniyetle kenti yönetir. Bizim belediyecilik anlayışımız, daha çok toplumcu olacak, alacağımız tüm kararlar toplumla beraber alınarak uygulanacak” dedi. Basın toplantısına DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Belediye Eşbaşkan Adayları Aydın Bürçün ve Çiçek Ariç, İl Eşbaşkanları Hasan Soysal ve Suna Çaka ile İl Genel Meclis Adayı Aydın Kaya katıldı.


rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.