DOLAR
32,1271
EURO
35,1180
ALTIN
2.227,54
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
13°C
İstanbul
13°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
12°C

ERBAKAN, BABASININ SİYASİ YASAK YEDİĞİ MEYDANDAN BİNGÖL HALKINA SESLENDİ

ERBAKAN, BABASININ SİYASİ YASAK YEDİĞİ MEYDANDAN BİNGÖL HALKINA SESLENDİ
07.05.2023 12:09 | Son Güncellenme: 07.05.2023 12:10
222
A+
A-

Bingöl mitinginde konuşma yapan Yeni Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan babası Necmettin Erbakan’ın 30 yıl önce Bingöl’de yaptığı konuşmasından ötürü ceza aldığını hatırlatarak şunları söyledi: “Bölge insanının hakkını savunurken ceza aldığı Bingöl konuşmasını yaptığı yerde, tam otuz sene sonra aynı ruhla, aynı istikamette Bingöllüleri kucaklamaya geldik” dedi.

Bingöl’de Yeni Refah Partisi PTT kavşağında miting düzenledi. Mitinge Yeni Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, milletvekili adayları Mehmet Ziya Bayunkara,  İsmail Yeter, Ersoy öten ve birçok vatandaş katıldı. Babası Necmettin Erbakan’ın 1994 yılında Bingöl’de yaptığı konuşmadan ötürü ceza almıştı. 30 yıl aradan sonra babasının konuştuğu meydandan Bingöl halkına seslenen Fatih Erbakan, Zaza’sıyla, Kürt’üyle, tüm vatandaşları selamladı. Babası Necmettin Erbakan’ın en çok sevdiği şehirlerden bir tanesinin Bingöl olduğunu söyleyen Genel Başkan: “Bu muazzam mitingi yapmayı nasip ettiği için Cenabı Allah’a sonsuz şükürler ediyorum. Elhamdülillah diyorum. Ve bizleri böyle muazzam bir şekilde karşılayan, böyle güzel bir şekilde bağrına basan, şu meydanı böylesine bir insan seli halinde dolduran siz Bingöllülere en içten teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

Bingöl halkının yıllar boyunca Necmettin Erbakan ve Milli Görüş’e en büyük desteği verdiğine dikkat çeken Fatih Erbakan: “Bu bölgenin imanlı ve inançlı insanları biz millet olarak bin seneden beri birlikteyiz. Sultan Alparslan’la birlikte Malazgirt’te Selahattin Eyyubi hazretleriyle birlikte Kudüs’te Erbakan Hoca’mızın komutasında Kıbrıs Harekâtı’nda, Çanakkale Zaferi’nde, Kurtuluş Savaşı’nda bin sene boyunca birlikte olduk, birlikte omuz omuza mücadele ettik. Birlikte şehit düştük ve inşallah bundan sonra da kıyamet gününe kadar bir ve beraber olacağız Allah’ın izniyle. Bu bölgenin insanları, asırlar boyunca emperyalistlerin, dış güçlerin, dünya Siyonizm’inin oyunlarını bozdular. Bu bölgenin görülmesini, parçalanmasına, Anadolu’dan koparılmasına asla ve asla müsaade etmediler” dedi. Babası Necmettin Erbakan’ın 30 yıl önce Bingöl yaptığı konuşmasından ötürü ceza aldığını hatırlatan Fatih Erbakan şunları kaydetti:

binguven-bal2

“Bölge insanının hakkını savunurken ceza aldığı Bingöl konuşmasını yaptığı yerde tam otuz sene sonra aynı ruhla, aynı istikamette Bingöllüleri kucaklamaya geldik elhamdülillah. Erbakan hocamız ne demişti? Burada yaptığı o tarihi konuşmasında Sen eğer Türk’üm, doğruyum çalışkanım dersen benim Kürt kardeşim de, Zaza kardeşim de öyleyse ben de Kürt’üm, ben de Zaza’yım, Ben daha doğruyum, daha çalışkanım der demişti. Irkçılığın her türlüsünü ayaklarının altına almıştır. Bizi biz yapan, bizi bir arada tutacak olan, bizi emperyalizme dış güçlere karşı güçlü kalacak olan ümmet bilincini, İslam kardeşliği ruhunu Erbakan Hocamız elli sene boyunca savundu. Allah ondan binlerce kez razı olsun. Biz de şimdi aynı yolda yürüme kararlılığıyla yeniden Refah Partisi olarak Milli Görüş sancağını büyük bir gururla taşıyoruz. Ve inşallah Erbakan Hoca’mızın gösterdiği hedeflere Yeniden Refah Partisi olarak ulaşmak için en büyük gayreti gösteriyoruz. Siz Bingöllü kardeşlerimizin de desteğini bekliyoruz”

“ BİR OY ERDOĞAN’A, BİR OY  ERBAKAN’A”

CHP zihniyetin ekonomiyi düzelteceğini düşünmenin büyük bir saflık olduğunu söyleyen Erbakan: “Ekonomiyi daha beter hale getireceği gibi bir de Ayasofya’yı müze yapacak. Çocuklara Kur’an öğretilmesini engelleyecek LGBT’leri serbest bırakacak, LGBT’yi destekleyecek. Yirmi sekiz Şubat’ın yasaklarına tekrardan Türkiye’ye dönecek. E öyleyse ne anladık biz bu işten? Dolayısıyla bu yedili masadan ülkeye ve millete bir hayır gelmez.

İşte bu nedenle bunların ülkede iktidar olmasına vesile olmamak adına on dört Mayıs’ta Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere giriyoruz elhamdülillah. Cenabı Allah ülkemize, milletimize ve devletimize hayırlı uğurlu eylesin. Ve burada Bingöl’de de her yerde söylediğimiz gibi diyoruz ki kıymetli Bingöllüler, on dört Mayıs’ta sizler iki tane oy vereceksiniz.

Biz Yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki, bir oy Erdoğan’a, bir oy Erbakan Erbakan’a. Giden bir oy Erdoğan’a, bir oy Erbakan’a. Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanımızın biraz Önce anlattığımız yedili masanın felaketlerinden korunmamız için yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi lazım. Ancak onunla birlikte Milli Görüş’ün Yeniden Refah Partisi’nin de mecliste güçlü bir şekilde temsil edilmesi lazım neden? Çünkü Yeniden Refah Partimiz elli senelik milli görüş mirasının temsilcisi. Milli Görüş davasının temsilcisi. Erbakan hocamızın siyaset anlayışının ve millet sevgisinin temsilcisi Milli görüşü Yeniden Refah Partisi’nin mecliste olması, bu milletin faydasına olan bir olaydır. Hayırların gelmesi için şerlerin defedilmesi için, hayırlara motor, şerlere firar olunması için milli görüşün yeniden mecliste olması lazım.” Dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.