DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Kültür varlıkları başvurusu uzatıldı

Kültür varlıkları başvurusu uzatıldı
30.09.2023 11:38
125
A+
A-

Deprem Zararı Gören Tescilli Taşınmazlar İçin Yardım Başvuru Süresi Uzatıldı

Malatya, Şanlıurfa, Elazığ, Hatay, Kahramanmaraş, Bingöl, Kayseri ve diğer il ve ilçelerdeki tescilli taşınmazlar için önemli gelişme. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 17 ilde ve Sivas’ta yer alan deprem zararı gören tescilli taşınmaz kültür varlıklarına yönelik yardım başvuru süresini 30 Kasım 2023 tarihine kadar uzattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Ekinözü ilçelerinde meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören ve Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen 17 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ, Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde ve Tunceli) ve Sivas’ın Gürün ilçesinde yer alan özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan, korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarına yardım yapılması planlanıyor.

Kültür varlıklarını korumak isteyen taşınmaz sahipleri için başvuru süresi 16 Ekim – 30 Kasım 2023 tarihleri arasında ilgili şehrin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Ayrıca, toplu yardım başvurusunda bulunmak isteyen yerel idareler için de başvuru dönemi aynı tarihler arasında belirlendi. Bu önemli gelişme, deprem zararı gören tescilli taşınmaz kültür varlıklarını koruma çabalarına destek olacak ve bu değerli mirası gelecek kuşaklara aktarmak için atılan bir adım olarak dikkat çekmektedir.

Taşınmaz sahipleri ve ilgili yerel idareler, 30 Kasım 2023 tarihine kadar başvurularını yaparak bu önemli destekten faydalanabilirler.

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.