DOLAR
32,5432
EURO
34,8870
ALTIN
2.429,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

“Çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak, her onurlu yurttaşın namus borcudur”

“Çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak, her onurlu yurttaşın namus borcudur”
15.08.2022 01:12 | Son Güncellenme: 15.08.2022 01:29
280
A+
A-

Emekli öğretmen Nurettin Özkan, 41 yıl sonra geldiği Peri Vadisini kaleme aldı.

41 YIL SONRA PERİ VADİSİNDE

1980 faşist darbesinde Kiğı Bilekkaya – Hergep Ortaokulu müdürüyken Peri vadisinin yukarı kısmındaki Yedisu Ortaokuluna sürülmüştüm.

binguven-bal2

Kış aylarında Yedisu yolunda kar mücadelesi yapılmıyordu.

Kasım ayı başında Selenk köprüsünün yanına karayolları “Bu yolda kar mücadelesi yapılmıyor” diye bir tabela asar, Nisan başına kadar yol genelde kapalı oluyordu.

O yıl 6 sefer bu yolu yaya yürüyerek gidip gelmiştim.

Öğretmenlerin tamamı stajyer olduğu için okul müdürlüğünü mecburen bana vermişlerdi. Okul personellerinin maaş bordrolarını yapar her ayın 26’sında Kiğı’ya gelip mal müdürlüğüne teslim eder ayın birinde personelin maaşını bankadan alır okula dönerdim.

Bazen bir traktör bulur 7-8 saat traktörün römorkunda yolculuk ederdik, bu bile bizim için sevindiriciydi.

Çünkü kar veya heyelan nedeniyle yol kapalıysa, 63 km yaya yürümek zorundaydık ve o yıl 6 sefer bu yolu yaya yürüyerek gidip gelmiştim.

1982 yılının Haziran ayında 1402 sıkıyönetim yasasıyla Bingöl ilinde çalışması sakıncalı diye İzmir Bayındır İmam Hatip lisesine sürülmemle bu ceza bitti benim için, diktatörün bana verdiği en güzel sürgün cezasıydı.

Tam 41 yıl sonra kader beni yine Peri vadisine getirdi.

Eski diktatör gitmiş, yerine gelen yeni diktatör Türkiye’yi yerli ve yabancı talancılara teslim etmiş, madenci vampirler dünya kurulalı beri bakir kalan bu vadiyi talana başlamışlar, 7 barajdan sonra kalan araziyi madenciler zehirlemeye başladılar.

41 yıl önce yaya yürüdüğüm bu güzel tabiatı korumak için yöre dernekleriyle beraber basın açıklaması yaparak sesimizi duyurmaya çalıştık.

Dilerim çabalarımız sonuç verir, çengel boynuzlu dağ keçileri, vaşak, kurt, ayı, yüzlerce kuş çeşidi ve yüzlerce çeşit endemik bitki bu kırımdan kurtulur.

Doğanın yağmasına karşı çıkıp çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak her onurlu yurttaşın namus borcudur.

Sevgilerimle.

Nurettin Özkan

 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.