DOLAR
32,5854
EURO
34,7959
ALTIN
2.511,26
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

AYDEMİR, BELEDİYE İHALELERİNİ MECLİSE TAŞIDI

AYDEMİR, BELEDİYE İHALELERİNİ MECLİSE TAŞIDI
07.10.2022 23:09 | Son Güncellenme: 07.10.2022 23:11
343
A+
A-

 “Bingöl ilçe ve beldelerinde bulunan AK Parti belediyelerinin skandal ihalelerle kamuoyu gündeminden düşmüyor” iddiasında bulunan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için meclise önerge verdi.

Aydemir, önergesinde şu iddialara yer verdi:

“Adaklı Belediyesi ile başlayan usulsüzlük silsilesi Genç; Karlıova ve Sancak Belediyesi ile devam etmiştir. Kayyum Belediyelerinin uyguladığı sistemle hareket ettiği görülen Belediyeler bu şekilde ihaleleri yandaş şirketlere vererek halkın bütçesini pay etmektedirler.

binguven-bal2

Adaklı Belediyesinin yaklaşık 2,5 milyon TL’lik ihaleyi henüz kurulalı bir hafta olmuş ve sahibinin AKP Belediye Meclis üyesinin kardeşi olduğu şirkete vermesiyle şehirde oluşan infial, Adaklı Belediye Başkanının; ” yanlış yaptık ” itirafı ile iptal edilmiştir. Bu da gösteriyor ki kamuoyu tepkisi olmasa Adaklı halkının bütçesi bir yandaşa peşkeş çekilecekti. Daha bu olay sıcaklığını korurken peş peşe Genç, Sancak ve Karlıova Belediyelerinin de aynı usulle ihaleler yaptığı ortaya çıkmıştır. İhale tarihi ve sözleşme tarihleri arasındaki zaman dilimi de dikkat çeken bir diğer unsur olmuştur. Halkımızın bütçesini yandaşlarına peşkeş çeken Belediyeler hakkında soruşturma başlatılması ve içerikleri ile beraber sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması tüm Bingöl halkının beklentisidir.

Bu bağlamda;

  1. Bingöl Belediyesi de dahil olmak üzere; tüm ilçe ve belde belediyelerinin bugüne kadar yaptıkları ihalelerin nasıl yapıldığını araştıracak mısınız?
  2. Yapacağınız araştırma sonucunda bulgulara göre, varsa usulsüzlük bunlar hakkında bir cezai işlem uygulayacak mısınız?
  3. Adı geçen Adaklı, Genç, Karlıova ve Sancak Belediyeleri hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız?
  4. İhale ve sözleşme tarihleri arasındaki zaman dilimleri ihale kanunu ile bağdaşmıyor. Bunun nedenlerini açıklayacak mısınız?
  5. Pazarlık usulü verilen tüm ihaleleri belirleyip hepsini iptal edecek adımlar atacak mısınız?
  6. Tespit edilen usulsüzlükler sonucunda adı geçen belediyeler hakkında nasıl bir yol izleyeceksiniz?”
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.