DOLAR
32,5271
EURO
34,8673
ALTIN
2.484,76
BIST
9.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

“Zulüm kimden gelirse gelsin karşısında, mağdur kim olursa olsun yanındayız”

“Zulüm kimden gelirse gelsin karşısında, mağdur kim olursa olsun yanındayız”
25.11.2022 19:11 | Son Güncellenme: 25.11.2022 19:13
265
A+
A-

Saadet Partisi İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, 2023 yılı bütçesi ve son bir haftada Bingöl’de yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı.

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmaların düzeyi, kullanılan dil ve üslubun rahatsız edici olduğunu belirten Tiryaki, “Tartışmaların düzeyi açısından genel olarak düşük düzeyli bir süreç işletiliyor. Buna rağmen bakanlıkların bütçe teklifleri üzerindeki görüşmeler genelde gerilimli bir ortamda yapılıyor. Örneğin, atanmış bir bakanın halk tarafından seçilmiş milletvekillerine karşı kullandığı ağır küfür ve hakaret içeren sözlerin, etik olarak kabul edilmezliği bir yana, beraberinde bütçe hakkının yok edilmesi anlamında ciddi bir sorgulamayı da gerekli kılıyor.

Bütçe görüşmelerinde bunlar yaşanırken, bu durumlara sessiz kalan Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Cevdet Yılmaz’ın, milletvekili seçildiği ilimizde de kendi teşkilatlarının maruz kaldığı haksızlıklara karşı sessiz durmasına anlam veremiyoruz” dedi.

“ZULÜM KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞISINDAYIZ”

binguven-bal2

“Zulüm kimden gelirse gelsin karşısında, mağdur kim olursa olsun yanındayız” diyen Tiryaki, şunları söyledi: “Zira son bir hafta içerisinde Karlıova ilçemizde iktidar partisinin belediye başkanı ve  ilçe başkanına karşı yürütülen haksız linç girişimine ses çıkarmayan, il başkanlarının tehdit edilmesine karşı da sessizliğini koruyan Sayın Yılmaz’ın aksine Saadet Partililer olarak bizler bu durumlara karşı çıkıyoruz.

Karlıova İlçemizde bulunan Bingöl ailesinden bir gencin uyuşturucu madde taşımasına yönelik yanlış fiilin tüm aileyi özellikle de iktidara yakın aile bireylerini zan altında bırakmasına Saadet Partisi olarak bizler karşı çıkıyoruz. Çünkü hukukta suçlu: fiili işleyen kişidir, olayla alakası olmayan  uzak, yakın  akrabalar değil. 

Karlıova genelinde 500 civarı seçmeni bulunan Bingöl ailesi, ilçe merkezi ve merkeze bağlı kanitaht mahallesinde yoğun yaşadıklarından, aile bireyleri birçok partide görev yapmaktadır. AKP Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı, CHP İlçe Başkanı, MHP Yönetim Kurulu üyesi, DEVA İlçe başkanı, Gelecek Partisi İlçe Başkanı, Hüdapar İlçe Başkanı, HDP Yönetim Kurulu üyesi, neredeyse tüm partilerde görev alan ailenin fertlerinden iktidar mensuplarını zan altında bırakmak durumuna; biz Saadet Partililer karşı çıkarken Sayın Cevdet Yılmaz’ın bir şey dememesi de anlaşılır bir durum değildir.

Bunun yanı sıra AKP İl başkanı Sayın Haşim Sağlar’ın evine kadar takip edildiğini, tehdit edildiğini söylediği  durum karşısında, muhalefet partilerinin çoğu bu durumu kabul etmemiş, il başkanını aramış veya en azından bir tweet atmışken,  Sayın Yılmaz’ın bu konu hakkında da sessiz kalmış olması anlaşılır bir durum değildir.”

-2023 BÜTÇESİ-

Tiryaki, 2023 bütçesi ile ilgili şunları söyledi: “Yaşanan olaylara karşı sessiz kalan Sayın Yılmaz’ın emeğinin olduğu AKP’nin 2023 bütçesini de halkımızla paylaşmak istiyoruz. Bütçe ülkemize faydalı mı zararlı mı halkımız karar versin.

2023 bütçesi 4,5 trilyon gider- 3,8 trilyon gelir (80’e yakını vergi) olan bir bütçe. Yaklaşık 700 milyar açığı bulunan 2023 bütçesinde, affedilmesi planlanan vergi miktarı 900 milyar lira civarında. Bu miktarın 150 milyara yakını asgari ücretlinin vergi borcudur ki Saadet Partisi olarak asgari ücretliden vergi alınmamasını destekleriz. Geriye kalan yaklaşık 750 milyar lira (2023 bütçe açığından fazla) Kur korumalı mevduata, 5’li çeteye ve para babalarının vergi borçlarına ve zengine ayrılan para.

Oysa birkaç zengine aktarılacak 1 yıllık 750 milyar ile neler yapılabilir;

-Beslenmesine ekmek koyamayan öğrencilerimizin olduğu bir dönemde ülkemizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaöğretim düzeyinde okuyan 19 milyon öğrencimize, 1 yılda 182 günlük eğitim süresince, 20 TL’lik yemekten günde 20 kez yemek verilebilir.

-1 milyonluk evlerden, 750 bin ihtiyaç sahibi insana ücretsiz ev verilebilir.

-80 milyon vatandaşımızın her birine yaklaşık 10 bin TL verilebilir. 5 kişilik bir aileye yıllık 50 bin TL eder.

-50 milyonluk fabrikalardan 15000 adet yapılabilir.

-Ülkemizdeki 8.5 milyon emeklinin her birine yılda 80 bin TL para verilebilir.

-Yaklaşık 8 milyon üniversite öğrencisinin her birine yıllık 90 bin TL para verilebilir.

-Yaklaşık 1 milyon 150 bin öğretmenimizin her birine yıllık 700 bin TL verilebilir.

-Aylık 10 bin TL’ye çalıştırılacak yaklaşık 6.5 milyon insan istihdam edilebilir.

-Kamuda çalışan yaklaşık 5 milyon memurumuzun her birine yılda 150 bin TL verilebilir.

İhtiyaç sahipleri listesini çoğaltabiliriz.”

rodi