DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

DEM Parti’nin Bingöl’de adayı Aydın Bürçün oldu

DEM Parti’nin Bingöl’de adayı Aydın Bürçün oldu
14.01.2024 21:02 | Son Güncellenme: 15.01.2024 02:18
916
A+
A-

DEM Parti’nin Bingöl’de adayı Halk oylamasında en fazla oyu alan Aydın Bürçün, Bingöl Belediyesi Eşbaşkan adayı oldu.

 Bingöl’de  Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yerel seçimlerde adayını belirlemek için halk oylamasına gitti. Dünkü seçimde yarışan üç aday yüzde 50 artı 1 çoğunluğu sağlayamadığı için bugün ikinci tur gerçekleştirildi.

İlk turda 1068 delegeden 408’i oy kullandı. Cuma Karaaslan 179, Aydın Bürçün 151, Kemali Elbuğa 58 oy alırken 20 oy da geçersiz sayıldı. İkinci turda da en fazla oyu alan iki aday olan Aydın Bürçün ve Cuma Karaarslan yarıştı.

Açılan sandık sonuçları şöyle:

  • Aydın Bürçün 96
  • Cuma Karaaslan 79
  • Geçersiz 8

İkinci sandık:

binguven-bal2
  1. Aydın Bürçün: 94
  2. Cuma Karaarlan: 87
  3. Geçersiz: 6

AYDIN BÜRÇÜN EŞBAŞKAN ADAYI OLDU

Halk oylamasının ikinci tur seçim sonuçlarında en fazla oyu olan Aydın Bürçin DEM Parti’nin Bingöl Belediyesi Eşbaşkan adayı oldu. Seçimlerden sonra konuşan Bürçün şunları söyledi:

“Bu demokrasi şölenine katılım sağlayan herkesi selamlıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu bizim mücadelemizin bir alanıdır. Bu bir yarış değildir, biz yoldaşız. Bundan sonra da Cuma arkadaşımızla beraber, önümüzdeki seçimlerde de beraber olacağımıza inanıyorum.  Serkeftin diyorum, teşekkür ediyorum.”

KARAARSLAN: DAVA ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Cuma Karaarslan’dan açıklama:

“En başından bugüne kadar emeği geçen tüm dostlara ve dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hiçbir sorun yaşamadık, bundan sonra da yaşamayacağız. Bu bir siyasi parti değil, bu bir davadır. Bu davada neferler değişse de çaba aynı şekilde devam etmeli. İradeniz, irademizdir. Seçimlerle,  Türkiye ve Kürdistan sathına demokrasi ögesi taşıyoruz. Bu süreçte de Aydın Başkana başarılar diliyoruz, her zaman yanındayız.”

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.