DOLAR
32,5432
EURO
34,8870
ALTIN
2.429,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

AĞIRBAŞ’TAN 8 SÜTAŞ SORUSU

AĞIRBAŞ’TAN 8 SÜTAŞ SORUSU
08.08.2022 00:32 | Son Güncellenme: 08.08.2022 00:42
383
A+
A-

Gelecek Partisi Bingöl il başkanı Muhittin Ağırbaş, Bingöl gündemini ve vicdanını rahatsız eden SÜTAŞ’a tahsis edilen arazi konusunda başta Cevdet Yılmaz olmak üzere Ak Parti İl başkanlığına 8 soru yöneltti.

SEÇİLENLER, MİLLETİN HAKKINI KORUMAKLA MÜKELLEFTİRLER

Ağırbaş: “Siyaset o kadar yozlaşmış ki talimatla, emirle, tehditle ve şantajla siyasileri dizayn etme noktasına gelmiştir. Siyasetçi milletin iradesiyle seçilmiştir. O ancak millete hesap verir diye biliniyor.  Muhtar, encümen, vekil. Belediye başkanı ve encümenleri bunların tamamı milletin emanetçileridir. Emanetçi ise tüm makamları geçici olarak bilen ve görmekle mükelleftir” dedi .

binguven-bal2

Ağırbaş, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi. “Son zamanlarda yıllardır bölge halkının kullandığı arazi, nedense bir anda birilerinin aklına imara açmak gelmiştir. İmara açıp milli emlak’a devretmek, oradan da birilerine tahsis etmek, kolay yoldur maalesef. Madem tahsis ediliyorsa, neden köylüye tahsis edilmiyor?

İktidar partisi bu konu ile ilgili iki farklı ve ayni zamanda çelişkili açıklamasını medyada okudum. Doğrusu, yakışık değildir.

Medyaya düşen ikinci ve önemli bir başka konu ise tehdit ve talimat vakası. İmara açılan arazinin SÜTAŞ’a tahsisi ile ilgili oylamada, oy vermeyenlerin tehdit edildiği gibi istifaya zorlanmışlardır. Buda antidemokratik bir yaklaşımdır, kabul edilemez….

Siyasetçiler milletin emanetçileridir. Emanetlerini onların helal sütleri kadar korumakla mükelleftirler.

SÜTAŞ ise Bingöl’de bulunan tarımsal alanlarda, köylerimize ait meralarda, köy sınırları içerisinde bulunan hazine arazilerinde, tekelleşme düşüncesinden uzak durmalıdır. O bir ticari kuruluştur.  Devlet ve millet ona yatırım yapması için her türlü imkanı araziyi sunmuştur.

Siyasetçi ise, yatırımcı kuruluşlarına sunduğu destekleri takip ve denetim görevlerini üst düzeyde yerine getirmekle mükelleftirler. Onlara durmadan katma değer sunma görevleri olmamalıdır.

Ticari kuruluş milletimizin hakkı olan ve devletimizin de milletimize ait olan yüzbinlerce dönüm arazisini tahsisinden sonra SÜTAŞ da lütfen yem bitkilerinin ekilmesi, süt ineklerinin beslenmesi ve süt temini hususunda paylaşımcı ve kolektif bir anlayış çerçevesinde, hareket etmesi, kiralama anlayışı ile hem arazi hem de Bingöl’de istihdam alanında katkı sağlama gayreti içinde olması kamuoyu adına, beklentimizdir.

Aksi bir uygulama biçimi olduğu taktirde; ilimizi ve kamu vicdanını yaralamaktadır.

Genel manada ise bütün köylerimiz, Özelikle ova köylerimiz ve bu arazilerden faydalanan yamaç bölgesindeki çiftçilerimiz büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalmaları malumun ilanıdır.

Soru-1 Serhat Yılmaz kimdir, encümenleri tehdit etmiş midir?

Soru-2 Sayın Cevdet Yılmaz, “Partimizin kararıdır imza atmazsanız istifa edersiniz” demiş midir?

Soru-3 SÜTAŞ’a bugüne kadar bila bedel ne kadar arazi tahsis edilmiştir?

Soru -4 Sayın vekillerimiz kime hizmet ettiklerinin farkındalar mı?

Soru-5 SÜTAŞ Bingöl’e geldikten sonra büyük baş hayvan eksilmişmi yoksa artmış mı?

Soru-6 SÜTAŞA hazine arazisi tahsisi nereye kadar sürecektir?

Soru-7 SÜTAŞ Bingöl’e geldikten yerel üreticilere katkısı ne olmuştur?

Soru-8 milletin temsilcilerinin SÜTAŞ’a karşı milletimizin bilmediği gizli ajandası mı

 var?

Bingöl kamuoyu adına, bu sorularımıza cevap bekliyoruz….

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.