DOLAR
32,4225
EURO
34,7347
ALTIN
2.477,90
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Adaklı İlçesi Muz Cumhuriyetine Dönüştü

Antlı: Adaklı İlçesi Muz
Cumhuriyetine Dönüştü

Adaklı İlçesi Muz Cumhuriyetine Dönüştü
21.03.2021 00:56
663
A+
A-

Antlı: Adaklı İlçesi Muz Cumhuriyetine Dönüştü – 2019

Yapılan başvurulara ve verilen şikayet dilekçelerine rağmen ilçeye bağlı mahallelerde inşaatların durmadığını belirten Zeki Antlı, “Burası adeta bir muz cumhuriyetine dönüştü” diye konuştu.

1987 yılında ilçe statüsüne kavuşan Adaklı’nın kanunsuz bir şekilde yönetildiğini belirten Zeki Antlı, “İlçe belediyesi, hiçbir zaman bu kadar kanunsuz, yönetilmemiştir” dedi. Antlı, “üç yıldır kanuni mercilere yaptığı bunca başvuruya rağmen, belediye başkanı Zeki Işık’ın kanunsuz, yapılara destek vermeye devam ettiğini” iddia etti.

“73 İMZA VAR AMA BAKAN YOK”

binguven-bal2

Antlı, Belediye başkanı Zeki Işık ve İlçe Başkanı Ahmet Aydik’in müteahhitlerle işbirliği yaparak Arıca Mahallesi’nde Orman, Milli Eğitim ve Milli Emlak arazileri üzerinde yap-sat yaptıklarını ve belediye araçlarıyla buraların alt yapısını gerçekleştirdiğini söyledi. Antlı şunları söyledi:

“Kepçesiyle inşaatın temelini kazıyor, binalar tamamlanırken kapı ve penceresini de Ahmet Aydik yapıyor. Adamlar çete sistemini kurmuş, kanun tanımıyorlar. Defalarca arazileri gasp edilen kurumlara dilekçe verdim, gelip zabıt tuttular ama bir daha uğrayan olmadı. İşin arkasında iktidarın ilçe başkanı ve belediye başkanı olduğu için göz yumuluyor. Savcılığa dilekçe verdim, Valiliğe dilekçe verdim, cevaplar geldi, “gereken yapılacaktır” deniliyor ama adamlar durmadan gece gündüz köyün ortak alanlarında inşaatlar yapıyor. Okulun bahçesine evler yapıldı, eski muhtar kaymakamlığa şikâyet etti ama değişen bir şey olmadı. Köyümüzde yaşayan halkın yüzde doksanı 73 kişi bu yapılaşmaya karşı imza topladı ama belediye başkanı Zeki Işık, halkı değil, rantı tercih etti ve etmeye devam ediyor.”

“NERDEN TUTSAN ELİNDE KALIYOR”

Antlı, “2017 yılında İstanbul’dan gelip ilçe merkezinde bina yapan müteahhitle anlaşan başkan Işık, bu kişilerin imar yasasına aykırı ana cadde üzerinde dükkân yapılmasına göz yumdu” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlçede iki dönem önce başkanlık yapan Resul Antlı, köylerden gelen kadınların oturup dinleneceği, çocuklu annelerin bebeklerini emzireceği kadın evini 2019 seçiminden sonra ihalesiz, ilansız bir şekilde pastaneye verdi. Adaklı ilçesindeki tüm esnaflar buna şahittir. Bu adaletsizliği, pespayeliği, şuursuzluğu gazeteye yazmanızı istiyorum. Buda olmazsa, cumhurbaşkanına yazacağım, zaten avukat da aldım, bu hırsızlığa, yolsuzluğa tek başıma da kalsam yürütmeye devam edeceğim.”

Bingöl’de Orman İşletme Müdürlüğü’ne konuyu sorduğunu belirten Antlı, “Başvuru dilekçelerimiz üzerine 5 konutun orman içinde yapıldığı içinzabıt tutularak mahkemeye verildi dediler, diğer iki konutun da hazine arazisi içinde olduğunu tespit ettiklerini, konuyu Milli Emlak’a ilettiklerini bildirdiler” dedi.

Konutların yapımının sürdüğünü kaydeden Antlı, “Mahkemeye intikal eden davalara rağmen, yapılan binaların yıkılma tehlikesi varken, bu müteahhitler ve rant ortakları hangi kanuna veya kime güveniyorlar? Burası muz cumhuriyet mi?” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.