DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Adaklı belediyesini dürtmeden çalışamıyorlar!

Adaklı belediyesini dürtmeden çalışamıyorlar!

Adaklı belediyesini dürtmeden çalışamıyorlar!
21.03.2021 00:53 | Son Güncellenme: 21.03.2021 00:54
631
A+
A-

DÜRTMEDEN ÇALIŞAMIYORLAR!

Adaklı ilçesinde eşini sırtında taşıyarak hastaneye götürmeye çalışan Ali Direk’in sesi sosyal medya aracılığı ile hedefini buldu. Defalarca yol yapılması için yetkililerden yardım isteyen ailenin sesini duymamazlıktan gelen Belediye başkanı Zeki Işık, haber videosunun ülke gündemine gelmesiyle “kar nedeniyle yapamadık” diyerek kendini savundu.

Sosyal medyada gündeme gelmeden çalışamaz mıydınız?

Defalarca yol yapılması için yetkililerden yardım isteyen ailenin sesini duymamazlıktan gelen Belediye başkanı Zeki Işık, haber videosunun ülke gündemine gelmesiyle “kar nedeniyle yapamadık” diyerek kendisini savunurken, “daha önce neredeydin” diye sormazlar mı?

binguven-bal2

“2020 yılına gireceğiz, halimize bakın”

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yol olmadığı için eşini karlı yolda sırtında taşıyan Ali Direk, “Bu devletin ayıbıdır, utanması lazım bu insanların. 2020 yılına gireceğiz, halimize bakın. Bizim belediye başkanımız utansın şimdi” diyerek yetkililere seslenmişti. 

“Malzeme taşıdık ancak kar yağdı”

Belediye başkanı Zeki Işık, kendisine ait sosyal medyadan yaptığı açıklamayı orijinal haliyle yayımlıyoruz. İşte o açıklama:

“İNTERNET’TE BELEDİYEMİZİ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ZEKİ IŞIK’I HEDEF
ALAN YÖNDE BAZI İTHAMLARDA BULUNULMUŞTUR.”BELEDİYENİN YOL YAPMADIĞI ”
HİZMET YAPILMADIĞI YÖNÜNDEKİ İTHAMLARA AÇIKLIK GETİRMEK AMACIYLA VATANDAŞLARIMIZI BİLGİLENDİRMEK İSTERİZ.


BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ZEKİ IŞIK’IN MEMLEKETİNE HİZMET ETMEK İÇİN YOĞUN BİR ÇABA İÇERİSİNDE OLDUĞUNU SAYFAMIZI TAKİP EDEN VATANDAŞLARIMIZ VE HİZMET GÖTÜRDÜĞÜMÜZ MERKEZ, MAHALLELERİMİZ HİZMET ETTİĞİMİZİN EN BÜYÜK KANITLARIDIR.
BELEDİYE BAŞKANIMIZ YAZ KIŞ DEMEDEN ELİNDEN NE GELİYORSA VATANDAŞLARIMIZ İÇİN HER ZAMAN YAPMAK İÇİN EN BÜYÜK GAYRETİ
GÖSTERMİŞTİR.

ŞU AN HALİ HAZIRDA BAŞLAMIŞ OLDUĞUMUZ VE KAR YAĞIŞINDAN DOLAYI ÇALIŞMALARIMIZA ARA VERMEK ZORUNDA OLDUĞUMUZ
(TAP, GÜNGÖRSÜN VANK, GÖLLER MEVKİSİNİN VE ÇELİK TEPENİN ) STABİLİZE YOL ÇALIŞMALARINA YARIN İTİBARİYLE DEVAM EDİLECEKTİR,
BELEDİYEMİZ VATANDAŞLARIMIZA HİZMET GÖTÜRÜRKEN HİÇBİR ZAMAN DİL, DİN, IRK, MEZHEP GÖZETMEKSİZİN HİZMETLERİNİ YAPMIŞTIR VE YAPMAYADA DEVAM EDECEKTİR.
(BELEDİYE BAŞKANIMIZ SN. ZEKİ IŞIK)

Sosyal medya üzerinden paylaşımı yapan Ali Miran Direk, Zeki Işık’ın açıklamasına karşı bir açıklama yayımladı.

“YOL KONUSU, ŞAHSİ BİR MESELE DEĞİLDİR”

Değerli arkadaşlar bir iki gün önce annemin aniden rahatsızlanması ve bununla beraber adaklı ya bağlı Vank mezrasındaki yolların bozuk olması sebebiyle yaşanan ulaşım sorunu ve görüntüleri bölgemizin birçok sosyal medya hesabında paylaşıp duyarlılık çağrısı yapmıştık. Bizim paylaşımlarımızda hakaret içerikli bir husus kesinlikle yoktu. Yönetim ve kurumların eksik ve yanlışları eleştirilmeli ki daha iyi hizmet olsun. Eleştirinin hak olduğunu ne kadar biliyor isek hakaretlerinde bir o kadar etik olmadığının bilincindeyiz. Yine eleştiriyi dikkate almak öz eleştirisel yaklaşmakta bir o kadar olgunluk gerektiren husustur. Bizim için esas olan insan yaşamı ve insaniyettir. Biz bu inançla paylaşım yaptık. Bu konular dikkate alınmaz ise adı Vank yahut başka bir yer olabilir ve hepimizi üzecek durumlar yaşanır. Kişisel bir problem değil genel eksiklik olduğunu anlamaları lazımdır.
Nihayetinde bu paylaşımımız ve duyarlılık sonucu bugün ilçe Kaymakamı greyderle olayın yaşandığı yere gidiyor, teşekkür ediyoruz. Tabi Kaymakam beyin şahit olduğu durumda şu; Vank yolunun düzeltmeye giden greyder çamura saplanıp kalmış ve halen orada bulunmaktadır. Yani greyder bile çıkamayıp kalabiliyorsa, yolun ne olduğunu gösteriyor.


Belediye adına yapılan açıklama tamamıyla savunmacı konunun özünü anlamaktan uzaktır. Planlama yapmış olabilirsiniz ama netice bu dramatik durumla sonlanmışsa izahı mümkün değildir. Allah korusun daha acı bir tablo yaşanmış olsaydı, bu açıklama ikna etmeye yeterli olabilir miydi? Tekrar belirtmek isteriz ki mesele, kişisel değil, mesele sorumluluğun zamanında yerine getirilmemesi ve duyarsızlıktır. Belediyenin açıklamasında alta vererek sizlerin takdirine bırakıp saygılarımızı sunuyorum”.

KONU ÜLKE GÜNDEMİNE GELDİKTEN SONRA YOL AÇILDI

Sosyal medya ile başlayan yol sorunu, video görüntüleriyle ülke gündemine geldikten sonra gelen tepkiler üzerine ilçe Kaymakamı öncülüğünde özel idare araçları ve belediye ekiplerince yola kum çakıl döşendi ve yol açıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.