DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Hayırseverler 150 öğrenciyi sevindirdi

Hayırseverler 150 öğrenciyi sevindirdi

Hayırseverler 150 öğrenciyi sevindirdi
21.03.2021 00:50
590
A+
A-

Hayırseverler 150 öğrenciyi sevindirdi

Bingöl Tanıtım Derneği Başkanı Galip Akengin’in girişimleri ile harekete geçen hayırseverler, Adaklı Karaçubuk Köyü İlk Okulu’nda öğrenimlerini sürdüren 150 öğrenciyi sevindirdi.

“İyilik yap denize at, balık bilmese de, Halik bilir” bakışı ve inancı ile köy okullarında eğitimlerini sürdüren öğrencilere yönelik yardım kampanyalarına aracılık eden Bingöl Doğa, Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneği Başkanı Galip Akengin’in girişimleri ile Sakarya’da otel işletmeciliği yapan Kiğılı genç işadamı Engin Tektaş ve İstanbul’da ikamet eden aslen Hatay’lı emekli öğretmen Serpil Kittani ve yine Kiğılı işadamı Aydın Altunbaş’ın gönderdiği yardımlar, hayırseverlerin eliyle öğrencilere dağıtıldı.

TEKTAŞ: “BU DUYGUYU YAŞAMAK İÇİN GELDİM”

binguven-bal2

Sakarya’da otel işletmeciliği yapan Kiğılı genç işadamı Engin Tektaş, ben İstanbul’da doğmuşum ama babam ve atalarım bu topraklarda doğmuşlar, ben her zaman kendimi Bingöllü gördüğüm için gazeteci ağabeyim Galip Akengin ile irtibat halindeydim. Memleketimde ne oluyor, insanlarıma özellikle ilkokul çağında olan öğrencilere yönelik ne yapabilirim diye sormuştum, Galip ağabey de bir köy okulunda öğrencilerin kışlık bot ihtiyacı olduğunu söyledi. Bende imkânlarımız ölçüsünde yarınlarda çok iyi birer eğitimci, doktor, avukat olacak öğrencilerimize katkıda bulunmak ve bu güzel anı yaşamak için buradayım. Sizlerle tanıştım, inşallah bundan sonra da bu tür yardımlarda bulunmaya devam edeceğim” diye konuştu.

SİZİ DÜŞÜNEN BİRİLERİ VAR!

“Karaçubuk Köyü’nde doğmuş, sizin gibi bu sıralarda okumuş biri olarak karşınızdayım” diyen Galip Akengin de şunları söyledi:

“Taşıma sistemi ile çevre köylerden gelen öğrencilerle beraber 150 öğrenciye sesleniyorum, sizi düşünen birileri vardır. Sizler de bir gün okuyarak ve çok daha iyi makamlara gelmelisiniz. Bizim köyden sadece iki doktor var bu yetmez, iki avukat var yetersiz, öğretmenler var, bu sayıları katlamalıyız, ‘Sivas’ta kırk hanelik bir köyde kırk doktor çıkmış’ haberini gıpta ile okudum. 150 haneli köye iki doktor, iki avukat yetmez, siz bizden daha avantajlısınız, imkânlar eskisi gibi değildir. Sizler çok daha büyük mevkilere gelmelisiniz. Bunun için biz büyükler de sizi desteklemeye devam edeceğiz. İyi derecelerle iyi üniversiteler kazanmalısınız. Artık bir sorununuz olunca başvuracağınız bir ağabeyiniz var.”

KIZ ÖĞRENCİLER BOTLARINI BEĞENDİ

Okulda seksen kız öğrenciye kışlık bot getiren Engin Tektaş, engelli kız öğrencinin botunu kendi eliyle giydirdi. Kalemlik, kırtasiye malzemesi ve kitaplarını alan öğrenciler, hayırseverlere alkışlarıyla teşekkür etti.

Köy sakinler, öğretmenler ve öğrenciler, Haberci 12 Gazetesine, hayırsever hemşerilerimiz Engin Tektaş, Aydın Altunbaş ve aslen Hataylı olup İstanbul’da ikamet eden emekli öğretmen Serpil Kittani’ye bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiler.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.