DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C

DIMLAG DERNEĞİNDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANDI

DIMLAG DERNEĞİNDE DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANDI
14.03.2022 11:25 | Son Güncellenme: 14.03.2022 22:52
486
A+
A-

2000 Yılında İstanbul’da Kurulan Adaklı Karaçubuk ( Dımlag ) Köyü Derneğinin 12. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Vahit Akengin’e karşı aday olan Mehmet Çayır ile tatlı bir yarış gerçekleşti. 305 üyenin oy kullandığı seçimde, 150 oy alan Vahit Akengin, ikinci kez seçilerek güven tazelemiş oldu.

BAŞKAN ADAYLARI EL ELE BİRLİK MESAJI VERDİ

Sultanbeyli merkezinde olan Dernek merkezinde gerçekleşen kongreye, divan başkanlığına derneğin kurucu başkanı Sebahattin Sinan, yine eski başkanlardan Ramazan Selen, Mehdi Döner ve Mehmet Bayar seçilerek başlandı.

binguven-bal2

İki yıllık başkanlık icraatlarını aktaran başkan Vahit Akengin, “Başkanlığa geldiğim  sürecin ardından meydana gelen pandemiden dolayı dernek merkezimizin 15 ayı kapalı geçti, bazı çalışmalarımıza engel olsa da; dezavantaj durumu avantaja çevirerek ihtiyacı olan üyelerimize yardımlarda bulunduk. Dernek binamızın asansör, köyde eğitimlerini devam eden öğrencilerimize tablet desteği, köyümüzün tarihi çekimleri ile dolu dolu bir süreç geçirdik.

Yeni dönemde eksik olan bazı projelerimizden binamızın tapusunu, köyde fetsival etkinliği ve üniversite öğrencilerimize burs sağlamak için bir dönem daha bu göreve talibim dedi.

Rakibim olan akrabam ve çocukluk arkadaşım Mehmet Çayır ile çok medeni bir rekabet yaşıyoruz, kim kazanırsa kazansın, akrabalık bağlarımız, devam edecektir.

Bu kongrenin kaybadeni yok, kazananı, derneğimizdir.

BU KONGRENİN KAYBADENİ YOK!

Seçimli kongrede, sandığa gidildi.

380 üyeden 300 üye oy kullandı.

Kullanılan oylardan 150 oy alan Vahit Akengin yeniden başkanlığa seçilerek güven tazelemiş oldu.

Seçim sonunda divan başkanı Sebahattin Sinan’ın önerisi ile iki adayın elini kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Seçimde 145 oy alan Mehmet Çayır, “Bu seçim belki bizim için böylece daha hayırlı olmuş olabilir, bunu ancak Allah bilir. Kazanan dayım Vahit bey’e başarılar dilerim” diye konuştu.

Bu konuşmanın ardından söz alan başkan Akengin, “Bugün bu demokrasi şölenimize katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Seçimin kaybedeni yok, kazananı, derneğimiz ve demokrasidir. Eğer Mehmet kardeşim kabul ederse, herhangi bir görev isterse, seve seve beraber çalışmaya hazırım” diye konuştu.

DERNEK YÖNETİMİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Başkan Vahit Akengin, Alican Doğru, Hasan Ayten, Mehmet Kırkoz, Yusuf Aybar, Nurettin Atalay, Habip Baran, Nevzat Çelem ve Ramazan Sevilmiş.

DENETİM KURULU

Ramazan Selen, Mehdi Döner ve Mehmet Duran

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.