DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Simani Halkı, Mahalleye Giriş İstiyor

<strong><em>Simani Halkı, Mahalleye Giriş İstiyor</em></strong>
22.11.2022 21:28
343
A+
A-

Bingöl Merkez Simani mahallesi sakinleri, mahallelerine giriş yapmak için kendilerine 3 kilometre uzaklıktaki kavşaktan dönmek zorunda kalıyorlar. Sıkça kazaların yaşandığı mahallede, halk giriş istiyor.

Bingöl merkez simani mahalle muhtarı Tahsin Çeçen, “Bölgemizde şu an aktif bir şekilde henüz tamamlanmamış karayolu iyileştirme çalışmaları var. Yetkililere mahallemize giriş yapabilmek için bir kavşak talebimiz oldu. Gerekli tüm mercilere başvuru ve dilekçelerimizi yazdık. Talebimiz belediye başkanının bölgeye gelerek yerinde incelemesi sonucu sözlü olarak olumlu karşılandı ve bu konuda Belediye başkanından söz aldık ancak maalesef talebimiz karşılanmadı ve yeni yapılan kavşaktan mahalleye giriş sağlanamıyor. Mahalle sakinleri olarak bize en yakın kavşak 3 kilometre uzaklıktadır. Ekonomik şartların zorluğu malumdur. Bazı mahalle sakinleri günde üç defa çarşıya gidip geliyor bu da yollarını uzatmakta ve zaman açısından da kayıp oluşturmaktadır. Bölgede acil bir hasta durumunda ambulansın zamanında gelmesi imkânsız.” dedi.

“Hizmetler eziyet olmasın”

binguven-bal2

Çeçen, “Türkiye’de girişi olmayan tek mahalle simani mahallesidir. Bir kavşak yapmak çok mu zor? İnsanlar yolu uzatmamak için karayolunu kullanıp karşıdan karşıya geçiyorlar. Bu da kazaları beraberinde getiriyor. Bölgemizde kavşak sorunundan dolayı birçok kaza meydana geldi. Artık canlar yanmasın. Bölgede şehirler arası terminal var, yeni bir kavşak yapılması, olmuyorsa da terminal kavşağını biraz geri çekmeleri veya kavşağın karşısında yol vermeleri ile bu sorun ortadan kalkacaktır. Yollar ve tüm hizmetler insanlar içindir. Madem hizmetlerden insanlar faydalanamıyor ve üstüne zorluk yaşıyorlarsa bu hizmet değil eziyettir. Yetkilere çağrımız şudur ki, sesimizi duyun, belediye başkanından aldığım söze binaen ben de mahalleme söz verdim ancak şu an geldiğimiz noktada mahalleliye de mahcup olduk. Mahalleli kavşak yapılmaması durumunda farklı eylem planları gerçekleştireceği söylüyorlar. Hizmetler insanlara eziyet olmasın. Hep birlikte elimizi taşın altına koyalım ve bu mahallenin insani hakkı olan ulaşımı sağlayalım.” İfadelerine yer verdi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.