DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

KARAYOLLARI, DAR YOLLARI GÖRMÜYOR MU?

KARAYOLLARI, DAR YOLLARI GÖRMÜYOR MU?
05.09.2021 20:23
499
A+
A-

DEVA Partisi Adaklı İlçe Başkanı Ersin Almalı, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Adaklı ve Kiğı yollarını rutin olarak her sene mıcır dökmekten başka genişletme, düzeltme gibi herhangi bir adım atmadıklarını söyledi.

Almalı, “Sancak-Kiğı ve Kiğı-Adaklı arasındaki yol, karayolları ağına bağlıdır. Her yıl rutin olarak bu yola ağustos ayı sonunda mıcır dökülüyor. Sancak’la Hasbağlar arasındaki keskin virajlara nedense dokunulmuyor. Sürekli zift ve mıcır döküldüğü için düzenli olarak yol daralıyor” dedi.

Kiğı-Adaklı arasındaki yolun yaklaşık 60 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Almalı, “İlk günkü genişlik üzerine satıh kaplama mıcır dökülerek geçiştiriliyor” ifadesini kullandı.

binguven-bal2

“YETKİLİLERİ, EMPATİ YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

DEVA Partili Ersin Almalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yollarda her yıl onlarca kaza meydana geliyor. Can kaybı ve mal kaybı yaşanıyor. 20 yıldır ili yöneten siyasi yetkililerden ricam; Karayolları Şube ve Bölge Müdürünü alıp Sancak, Kiğı ve Adaklı yollarını bir inceleyin. Kendinizi bu insanların yerine koyarak empati yapmanızı rica ediyorum. Eğer siz bu yol durumunu kabul ediyorsanız; bir diyeceğim kalmaz.”

Almalı, söz konusu yolun birçok noktada daraldığını ve kazalara davetiye çıkardığını kaydederek, “Birçok noktada o kadar daralıyor ki, bir araç diğer araca yol vermek için geri gitmek zorunda kalıyor” dedi.

“YOLLARIN YAPILMASI İÇİN BİRİLERİNİN ÖLMESİ Mİ LAZIM”

Ersin Almalı, “Bu yolların sağı solu mera ya da hazine arazileridir. Kız yaylasından Hasbağlar’a inerken karşı karşıya dar alanda birçok kaza meydana geldi. Adaklı Bağlarpınar, Akbinek, Döşlüce köylerimizin içinden geçen yollar her yıl satıh kaplama mıcır dökülür ve sürekli, daralıyor, genişleme çalışmaları yapılmıyor. Yol kenar boşlukları var ama düzenli olmadığı için kazalara neden oluyor.

Adaklı Sancak arasında Kurban Bayramında Karaçubuk Köyünde meydana gelen kazada 3 kişi ölmüş, bir kişi de yaralanmıştı.

Kaza olduktan sonra Karaçubuk yolunda genişletme çalışması başlatılmış. Yolların genişlemesi için illa da birilerin ölmesi mi lazım? Karaçubuk-Adaklı arası, çukurlardan geçilmiyor.”

Milletvekillerinin bayramdan bayrama bölgeye geldiklerini vurgulayan Almalı, “Gelirken yol güzergâhlarını dikkate almıyorlar” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.