DOLAR
32,4445
EURO
34,7285
ALTIN
2.440,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ağbaba, Malatya Bingöllüler Derneğini ziyaret etti

Ağbaba, Malatya Bingöllüler Derneğini ziyaret etti
11.03.2024 13:16
135
A+
A-

CHP’li Burcu Köksal’ın “Belediyenin kapısı DEM Parti’liler hariç herkese açık olacak” sözleri sonrasında CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba’dan farklı bir çıkış geldi: “Sağcıyı da solcuyu da Kürt’ü de Türk’ü de kucaklayacağım” dedi.


CHP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veli Ağbaba, seçim çalışmaları kapsamında Bingöllüler Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaret etti. Seçim kampanyasına başlarken partisinin rozetini çıkardığını belirten Ağbaba, seçilmesi halinde beş yıl boyunca parti rozetini takmadan Malatyalılara hizmet edeceğini söyledi. CHP’nin Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın “Belediyenin kapısı DEM Parti’liler hariç herkese açık olacak” şeklindeki sözlerinin yarattığı tartışma devam ederken, Ağbaba farklı bir tonla seçmenlerine seslendi ve “Sağcıyı da solcuyu da, Kürt’ü de Türk’ü de aynı şekilde kucaklayan bir belediye başkanlığı yapacağım. Hiç kimseyi doğum yeri ya da etnik kimliğinden dolayı ötekileştirmeyecek bir Malatya’yı oluşturacağız” diye konuştu.

‘YERİNDE DÖNÜŞÜM BAŞLATACAĞIZ’

Öncelikli hedefinin depremin ardından Malatya’yı yeniden inşa etmek olduğunu anlatan Ağbaba, “Hızlı bir şekilde yerinde dönüşüme başlayarak işyerlerini teslim edeceğiz. Malatya’da maalesef yerinde dönüşüm hâlâ başlayabilmiş değil. Müteahhit bulunamıyorsa belediyenin şirketlerinin garantörlüğünde yerinde dönüşümü yapacağız. TOKİ, İkizce ve Çamurlu’ya yapılıyor. TOKİ’nin yapıldığı yerde altyapı, su, elektrik, doğalgaz, kanalizasyon, yol, okul, cami ya da sağlık ocağı yok. Devlet bunları yaparken para ödüyor. Yerinde dönüşüm yapılsa yol, doğalgaz, kanalizasyon ve su var. Keşke TOKİ ya da Emlak Konut yerinde dönüşümü yapsa ama yapamıyorsa biz bu işi üstleneceğiz Yerinde dönüşümü çok hızlı bir şekilde, gerekirse risk alarak yapacağız” dedi. Kiracı ve dar gelirliler için konut üreteceklerini kaydeden Ağbaba, “Vatandaşları kira öder gibi ev sahibi yapacağız” dedi.

binguven-bal2
whatsapp-gorsel-2024-03-11-saat-12-13-35-1b66c84a.jpg

‘VELİ AĞBABA YAKASINDAN TUTAR, MASAYA YUMRUĞUNU VURUR’

“Veli Ağbaba seçilirse bu işler geç yapılır, konut ve işyeri yapılmaz” söylemlerine tepki gösteren Ağbaba, şunları söyledi:

“Depremin üzerinden bir yıl bir ay geçti. Belediye ve milletvekilleri hükümette. Malatya bundan kötü olur muydu? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Malatya’ya az hizmet verdi ya da yapmadı diyelim, Veli Ağbaba onların yakasından tutar, masaya yumruğunu vurur. AK Partili belediye başkanı bunu yapamaz. Çarşısı yıkılan ve esnafı mağdur olan yer olan Malatya, KOSGEB’den en az kredi alan yer.”

‘HANGİ SİYASİ PARTİYE OY VERİRSE VERSİN HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIZ’

Herkese adil hizmet vereceklerini söyleyen Ağbaba, “Önce şehri ayağa kaldıracağız. Şehirden giden insanların tekrar buraya gelmesini sağlayacağız. Yeni işyerleri ve konutlar yaparak Malatya’yı yeniden hareketlendireceğiz. İnsanlar tekrar Malatya’yı ekmek kapısı olarak görecek. İstihdam ofisleri açarak gençlerin iş bulmasını sağlayacağız. Belediyeye işçi alırken gözümüz kör olacak. Kimsenin siyasi görüşünü, mezhebini, doğum yerini görmeyeceğiz. En ihtiyacı olanı işe alacağız. Memleketi adil ve adaletli bir şekilde yöneteceğiz. Hangi siyasi partiye oy verirse versin herkesin belediye başkanı olacağız” dedi.

agababa1.jpg

‘KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIMIZ BİR ŞEHRİ İNŞA EDECEĞİZ’

Malatya’da sosyal belediyeciliği hayata geçireceklerini belirten Ağbaba, “Rahat yaşayabilmeleri için emekli ve engellilerimize kart vereceğiz. Sadece ve sadece ihtiyaç sahipleri sosyal yardımlardan faydalanacak. Gençlerimiz için gençlik merkezleri, kadınlarımız için kadın merkezleri açarak sosyalleşmelerini sağlayacağız. Konteyner kentte yaklaşık 120 bin kişi açık cezaevinde yaşıyor, çocukların geleceği tehlikede. Oraları düzenlememiz gerekiyor. Oralara el atacağız. Tekrar huzurlu ve kardeşçe yaşayacağımız bir şehri inşa edeceğiz” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.