DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Erdoğan 2009’da ‘Ben Tükürdüğümü Yalamam Bu Son’ Demişti

Erdoğan 2009’da ‘Ben Tükürdüğümü Yalamam Bu Son’ Demişti
09.03.2024 13:37
105
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada “Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim, çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak” diye konuştu. Erdoğan TÜGVA toplantısında çok sevdiği “Son kez” açıklamasını bir kez daha yineledi. Ancak son kez açıklaması ilk değil.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması’nda yaptığı konuşmasında 31 Mart seçimlerine ilişkin “Benim için bu bir final” dedi. Erdoğan’ın bu ifadeleri kısa sürede gündem olurken; ‘son kez’ ifadesini ilk kez kullanmadığı ortaya çıktı.

Erdoğan 2011’de “Allah ömür verirse benim son milletvekilliği adaylığımdır dedim. Ben tükürdüğümü yalamam. Birileri gibi oralara çakılıp kalmam” demişti.

erdogan-son-kez11.jpgErdoğan, 2012’de “4. ve son kez genel başkanlığa aday olacağım” dedi. Erdoğan, 2022’nin Aralıkt ayında Samsun’da son kez cumhurbaşkanı adayı olacağına vurgu yaptı.

binguven-bal2

Erdoğan, “Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak” dedi.

Anayasa ihlali uyarılarına rağmen yeni sistemde ikinci kez Cumhurbaşkanı adayı olan ve seçimi kazanan Erdoğan’ın bu sözleri ‘seçim manevrası’ kuşkusu yarattı.

erdogan1.jpg

‘SON KEZ’ AÇIKLAMASI İLK DEĞİL…

Öte yandan Erdoğan’ın ‘son kez’ açıklamasının ilk olmadığı da ortaya çıktı.

erdogan-son-kez.jpg

Erdoğan 2009 ve 2012’de milletvekili seçimlerini kastederek ‘son kez’ açıklaması yapmıştı. Erdoğan 2022’de ise 2023 Mayıs seçimini kastederek “2023’te milletten kendi adımıza son kez oy istiyoruz” demişti.

2009: 2011, Allah ömür verirse son milletvekilliği adaylığımdır. Son kez adayım. Tükürdüğümü yalamam, birileri gibi oralara çakılıp kalmam.

2012: Büyük Kongre’de son kez Genel Başkanlık’a aday oluyorum. Dördüncü ve son kez adayım

2022: “2023’te milletten kendi adımıza son kez oy istiyoruz.”

2024: Bu seçim benim için bir final. Bu seçim, yasaların verdiği yetkiyle katıldığım son seçimim.

Sosyal medyada, Erdoğan’ın bu açıklamasının ‘AKP seçmenine son seçim için lidere vefa çağrısı’ olabileceği, Erdoğan’ın bu yöntemle küskün AKP seçmenini sandığa götürmeyi hedeflemiş olabileceği değerlendirmesi yapıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.