DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Bingöl’de İlk Kadın DEVA Olmaya Aday

Bingöl’de İlk Kadın DEVA Olmaya Aday
07.12.2023 01:38
96
A+
A-

Bingöl Belediye Başkanlığı için deva partisinden aday adaylığı başvuruları başladı. Partiye ilk başvuruyu yapan ise bir kadın adayı oldu.

31 Mart 2024’te yapılacak mahalli idareler seçimleri için aday adaylığı süreci devem ediyor. Deva partisinden aday adaylığı başvuruları alınmaya başladı. Bingöl Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuru yapan ilk isim Filiz Göztaşı olurken Aysun Uçar ve Yusuf Mollaoğlu ’da Deva Partisinden Belediye Meclis üyesi aday adayı olarak müracaat ettiler. Belediyecilik Anlayışımızla Hazırız!  

Deva Partisinden Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayan Filiz Göztaşı şöyle konuştu: “ Belediyecilik anlayışımızla hazırız. Yerel yönetimler ve şehircilik eylem planımızı partimiz tarafında açıklandı. 

Bu eylem planımız hem merkezi hükümetin hem de belediyelerin ehli tarafından yapılması gerekenlerin kapsamlı bir çalışmasıdır. Deva Belediyeciliği,  öz kaynakları geliştirecek merkezi yönetime bağımlı olmadan iş ve hizmet üretecek kurumsal yapıya sahip yeni ve güçlü bir Deva Belediyeciliği anlayışıdır. Haksız kazanca ve yolsuzluğa geçit vermeyen bir Deva Belediyeciliği anlayışı getireceğiz. Katılımcı ve çoğulcu demokrasiyi işleten bir deva belediyeciliği anlayışıyla hareket edeceğiz. Geleceğin şehirlerini kuracak, ulaşım ve erişim sorunlarını çözecek bir Deva Belediyeciliği anlayışını benimseyeceğiz.  Çevre, kültür ve spor dostu şehircilikte, hayat kalitesi yüksek bir Deva Belediyeciliği anlayışı getireceğiz.

binguven-bal2

Genel başkanımız Sayın Ali Babacan’ın dediği gibi, dürüst belediyeciliği vatandaşlarımıza taahhüt ediyoruz.” Bingöl’e Kadın Eli Değmesinin Vakti Geldiğini Düşünüyorum! Devamında konuşan Göztaşı şunları kaydetti: “ Ben Bingöl kadın belediye başkan aday adayı olarak, şu ilkeleri kabul, beyan ve taahhüt ediyoruz. Dürüstlük, şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik,  adalet ve eşitlik, ayrımcılık yapmama ve liyakati esas alma, çıkar çatışmasını önleme, hediye ve menfaat kabul etmeme, kamu yararını üstün tutma, kamu kaynaklarını koruma, siyaset finansmanını belediye yoluyla önleme, gizli bilgileri ifşa etmeme ve kişisel amaçlı kullanmama. Bingöl ilimizde, ulaşım, su, çöp, alt yapı gibi belediyenin asli sorumluluklarının yanı sıra birçok sorunun olduğunu bilmekteyiz. Bu sorunların en başında liyakatsiz yapı işlerinin yapıldığını görmekteyiz.

Birinci derecede deprem bölgesi olmamıza rağmen çarpık kentleşme devem etmektedir. Bu sorunların Deva Belediyeciliği ile çözüm ulaşacağına yürekten inandığım için bu partiden aday adayı müracaatımı gerçekleştirdim. Ve ben bir birey olarak, Bingöl’e kadın eli değmesinin vakti geldiğini düşünüyorum.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.