DOLAR
32,5191
EURO
34,7972
ALTIN
2.420,37
BIST
9.719,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

İlçe öğretmenlerinin merkeze alınması tepkilere neden oldu!

İlçe öğretmenlerinin merkeze alınması tepkilere neden oldu!
12.09.2021 21:22 | Son Güncellenme: 13.09.2021 08:20
518
A+
A-

Geçen hafta açılan okullarda öğretmen sorunu ile gündem oluşturmaya başladı.

Adaklı ilçesinde 6 öğretmenin geçici görevlendirme ile Bingöl merkeze atanmasından sonra, Solhan ilçesinden de aynı tepkiler oluştu. CHP Solhan İlçe Başkanı Mehmet Canlı, “Solhan İlçemizin 8 öğretmeni, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü marifetiyle Bingöl il merkezindeki okullara geçici görevlendirmeleri yapılarak yüzlerce öğrenci keyfi bir şekilde mağdur edilmektedir” dedi.

Eğitimin ilk haftasında Adaklı ilçesinde 6 öğretmenin geçici görevlendirme ile Bingöl merkeze alınmasından dolayı, sosyal medya üzerinden öğretmen ve velilerden yoğun tepki gösterildi.

binguven-bal2

“ADAMI OLAN GİDİYOR”

Geçen sene de benzer görevlendirme ile il merkezine alınan öğretmenlerin olduğunu belirten öğrenci velisi, bu yıl bir anda 6 öğretmenin merkeze alınması, ilçe öğrencilerine, hakkaniyete uygun olmadığını vurguladı.

‘İLÇE ÇOCUKLARI CÜZZAMLI MI?’

Adaklı’da ki benzer olay da Solhan ilçesinde meydana geldi.

CHP Solhan İlçe Başkanı Canlı; Solhan’da görevli olan öğretmenlerin Bingöl’e geçici olarak görevlendirilmelerinin doğru olmadığını belirtip, öğrencilerin keyfi uygulama ile mağdur edildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Solhan İlçe Başkanı Mehmet Canlı, yaptığı açıklamada; “Solhan İlçemizin 8 öğretmeni, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü marifetiyle Bingöl il merkezindeki okullara geçici görevlendirmeleri yapılarak yüzlerce öğrenci keyfi bir şekilde mağdur edilmektedir. İlçemizden il merkezine çekilen branş ihtiyacı merkezden karşılanabiliyorken, 2021 Türkiye’sinde hala ahbap çavuş ilişkisiyle çakılı kadro olarak atanan, içinde sözleşmeli öğretmenlerin de olduğu eğitimciler ilçedeki öğrenciler mağdur edilerek merkeze çekilmektedir. 1,5 yıldır eğitimden mahrum kalan çocukları, ilimiz bürokratlarının keyfi, etik olmayan tercihleri yüzünden 2. Sınıf öğrenci- vatandaş muamelesi görmektedir. İl merkezine çekilen öğretmenler yerine İlçe Milli Eğitim ücretli görevlendirmesi yapmakta, sorun kangren hale gelmektedir. İl bürokratlarının (vali- il milli eğitim müdürü) ilçe yöneticilerinin rızasını gözetmeden görevlendirmelerde emri vaki yaptıkları görülmektedir. İle çekilen öğretmenler geçici görevle gittikleri için ilçedeki kadroları işgal ettiklerinden, yerlerine yeni öğretmen ataması da yapılamamaktadır. İl bürokratları bu tercihleriyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli öğretmen kadrosuyla amaçladığı taşrada çakılı- istikrarlı kadro uygulamasını boşa çıkarmaktadır. Bu keyfiyet ilçemizin siyaseten sahipsiz olduğunun da bir göstergesidir. İktidar partisinin ilçe yönetimini bizimle birlikte çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.