DOLAR
32,5134
EURO
34,9154
ALTIN
2.441,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Huda-Par adayı Emiroğlu: “Belirsiz ödemelerin hesabını soracağız”

Huda-Par adayı Emiroğlu: “Belirsiz ödemelerin hesabını soracağız”
01.03.2024 13:26
62
A+
A-

Hüda Par Bingöl Belediye Başkan Adayı Yunus Emiroğlu, belediye başkanı seçilmesi durumunda, geçmişe dönük yapılan “diğer ödemeler“ olarak giderlerin hesabını soracağım” dedi.

DİĞER” GİDERLER NEREYE HARCANDI?

Belediye bütçesinde diğer giderler olarak belirtilen 100 milyonlarca para harcandığını belirten Emiroğlu, “Hali hazırda Erdal Beyin açıklaması var; 392 milyon lira belediyenin borcu var şuan. Nasıl bir hizmet yaptınız, bu parayı nereye harcadınız? Belediyenin bütçesini inceliyorum; gelirler, giderler yazılmış, en sonda da altta diğer giderler yer alıyor. 100 milyonlarca lira para diğer giderler olarak belirtilmiş. Nedir bu diğer giderler, açıklanamayan harcamalar.

Bu paraları kime verdiniz?

binguven-bal2

Nerede kullandınız? biz bunun hesabını soracağız”

SATILAN MÜLKLERİN PARALARI NEREYE HARCANDI?

Hüda Par Bingöl Belediye Başkan Adayı Yunus Emiroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bingöl Belediyesi tarafından satılan mülkleri ve yapılan harcamaları gündeme getirerek, satılan mülklerin parasının nereye harcandığını sordu. Bizim kimseye diyet borcumuz yok. Ben herhangi bir milletvekilinden talimat almam. Kimseye karşı benim borcum yok. Hukuk neyse, kanun neyse, hak neyse onu uygularım. Başkaları bunu yapamıyor, niye? Birine itiraz etse bir sonraki dönemde aday göstermezler. Benim öyle bir derdim yok. Bu milletin hakkını, hukukunu savunabilmemiz lazım. 

Bingöl Belediyesi tarafından son dönemlerde iki büyük mülk satıldığını ifade eden Emiroğlu, şunları söyledi; “Belediyede çok ciddi israf var. Son dönemlerde iki tane mülk satıldı; şu anki ilçe garajı ve Ulu Caminin yanında bulunan belediye iş hanı. Bu ikisinin toplam satış miktarı 200 milyon TL. 120 milyon TL’ye otogar alanı satılmış, ödemeleri yapılmadığı için 15 milyon da faiz almışlar.

Yok pahasına. Bu gelen para, devletin İller Bankasından gönderdiği para, belediyenin diğer gelirleri hangi yatırıma kullanılmış?” ,

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.