DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Arıkan’dan 41 proje taahhüdü

Arıkan’dan 41 proje taahhüdü
01.03.2024 12:58 | Son Güncellenme: 01.03.2024 13:01
59
A+
A-

Proje Tanıtım Lansmanında 41 yeni projesini açıklayan Bingöl Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Erdal Arıkan; ‘Depreme dirençli, yeşilin hâkim olduğu, çevreci ve insan odaklı bir şehir inşa ederken, sosyal ve kültürel alanlarda da yepyeni bir vizyonun temellerini yükselteceğiz’ dedi. Arıkan’ın Vizyon projesinin dışında 2019 yerel seçimlerinde Ziya Buyankara tarafından taahhüt edilen projeler olması, dikkat çekti.

Bingöl Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Erdal Arıkan’ın “Bingöl için 41 dev proje” temalı proje tanıtım toplantısı, Bingöl Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata ile İl Başkanı Yılmaz Seven’in selamlama konuşması yaptığı programda kürsüye çıkan Başkan Arıkan, 41 yeni projesini sinevizyon eşliğinde katılımcılara hem tanıttı hem de detaylarını anlattı.

VİZYON PROJESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye Yüzyılı Vizyonu kapsamında sunumu yapılan ve destekleneceği belirtilen Bingöl Vizyon Projesinin görsel ve içeriklerini paylaşan Başkan Arıkan, bu kapsamda yapılacakları şöyle sıraladı;

“Bingöl Belediyesi yanındaki 20 dönümlük alan, altında 3 katlı kapalı otopark olacak ve üst kısmı da sosyal donatıları tamamlanarak bir meydana dönüştürülecek. Şeyh Ahmet’e doğru belediyemize devredilecek 300 dönümlük askeri alanda da konut ve ticari alanlar inşa edilecek, bu alan içerisinde şehir parkı, millet kıraathanesi, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, voleybol, basketbol ve 2 adet tenis kortu ile kafeterya da yer alacak. Yine aynı alan içerisinde Bingöl Belediyesi Sosyal Tesisleri inşa edilecek. Yeni Mahalle girişindeki halk otobüsü toplanma merkezi de askeri alanın yan kısmında belirlenen bölgeye yeni ve modern şekilde konuşlandırılacak. İki adet cami ve üç okul alanı yer alacak. Yeni kavşak, alternatif yollar, 2 katlı bahçeli ticari alanlar ve araç üstgeçidi de vizyon projemiz kapsamında hayata geçirilecek. Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi, 2 adet Bingöl Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi de vizyon projemiz dahilinde kıymetli halkımızın hizmetine sunulacak. Yeşilin ağırlıklı olacağı bu proje Bingöl’ümüzü Türkiye Yüzyılına yakışır bir konuma taşıyacak ve gelecek nesillere büyük miras olacak.”

binguven-bal2

‘DEPREME DİRENÇLİ KENT’

Bingöl’ün en önemli önceliklerinden birinin deprem konusu olduğunu vurgulayan Başkan Arıkan, yeni çalışma sayesinde Bingöl merkezin fay hatlarını da gösteren haritanın çıkarılacağını, sıvılaşmanın oluşabileceği alanların belirleneceğini ve imar planlamalarının bu eksende şekilleneceğinin altını çizdi.

Maden Sokak, eski Hal ve çarşı merkezinin bazı bölümlerinin kapsayan dönüşüm projesine de değinen Arıkan, Yeni, Mirzan, Yeşilyurt ile Saray mahallelerinin de kentsel dönüşüm ya da yerinde dönüşüm projeleriyle depreme dirençli yerleşim alanlarına dönüştürüleceğini ifade etti.

Depreme hazırlık kapsamında Bingöl-Genç yolu AFAD Müdürlüğü karşısındaki alanın altyapısını hazırlayıp konteynerlerin konulabileceği şekilde düzenleyeceklerini de dile getiren Başkan Arıkan; “Yeni İtfaiye Binamızı yaparken burayı aynı zamanda olası afetlerde en önemli kriz merkezi olarak da kullanacağız. Yine bu alanda arama kurtarma faaliyeti yürüten sivil toplum örgütlerimizin malzeme depolarını yapacağız. Arama kurtarma aracımızı da alarak tüm hazırlıklarımı tamamlayacağız. Ayrıca inşa ettiğimiz ve edeceğimiz parklarımızı da deprem sonrasında toplanma alanları olarak değerlendireceğiz. Hedefimiz, kentsel ve yerinde dönüşümlerin yanı sıra deprem sonrasında da aksaklıkları minimize edecek çalışmaları süratle hazır hale getirmektir. Bingöl’ümüzü depreme dirençli kent olarak inşa etmekte kararlıyız” şeklinde konuştu.

BUYANKARA’DAN KOPYA PROJELER

Başkan Arıkan’ın Vizyon projesinin dışında 2019 yerel seçimlerinde Ziya Buyankara tarafından taahhüt edilen projeler olması dikkat çekti.

Arıkan’ın diğer 40 projesi ise başlıklar halinde şöyle;

2- Gülbahar Barajı Sosyal Yaşam Alanı Projesi

3- Aşağı Çarşı İsfahan Bey Köprüsü ve Yaya Yolu Projesi

4- Yürüyen Merdiven Projesi

5- Bingöl Seyir Terası Projesi

6- Bingöl Ticaret Merkezi Projesi

7- Çarşı Kentsel Dönüşüm Projesi

8- Kültür-Hastane Bağlantı Köprüsü Projesi

9- Şeyh Ahmet Mesire Alanı Projesi

10- 2. Etap Yamaç Projesi

11- Kültür Kavşağı Üstgeçit Projesi

12- Saray Park Projesi

13- Tır ve İş Makinaları Otoparkı Projesi

14- Beşyol Park Projesi

15- Açık Pazar Alanı ve Nikah Salonu Projesi

16- Kapalı Köy Pazarı

17- Kültür ve Sanat Merkezi Projesi

18- Modern Üstgeçit Projesi

19- Semt Pazarları Projesi

20- Genç Mekân

21- Kent Müzesi Projesi

22- Az Tepesi Seyir Terası Projesi

23- Yeni Sebze Hali, Toptancılar ve Galericiler Sitesi Projesi

24- Merkez Taziye Evi Projesi

25- Modern Muhtarlık Binaları Projesi

26- Yeni Kentsel Dönüşüm Projeleri

27- Kadın Taziye Evleri Projesi

28- Bilim Merkezi Projesi

29- Çocuk Trafik Eğitim Parkı Projesi

30- Halk Ekmek Fabrikası Projesi

31- Yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Acil Afet Lojistik Merkezi

32- Hasta Konukevi Projesi

33- Arıcılık Müzesi Projesi

34- Mahalle Tipi Gençlik Merkezleri

35- Akıllı Kent Bingöl Projesi

36- Alternatif Yenilenebilir Enerji Kaynakları

38- Dirençli Kent Projesi

39- Bahçeliler Mahalle Parkı

40- Yeni Mahalle Parkı

41- İçmeler Mahallesi Parkı

Projelerin büyük heyecan uyandırdığı yoğun ilgili programa AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata ile İl Başkanı Yılmaz Seven’in yanı sıra MHP İl Başkanı Osman Zeki Baran, AK Parti İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları ile teşkilat başkanları, belediye ve il genel meclis üyesi adayları ve partililer katıldı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.