DOLAR
32,5067
EURO
34,8128
ALTIN
2.490,67
BIST
9.540,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Yeni yol bitmeyecek, bari eski yolu trafiğe açsınlar!

Yeni yol bitmeyecek, bari eski yolu trafiğe açsınlar!
05.07.2021 00:05
549
A+
A-

On yıldır trafiğe kapalı olan Kiğı Yedisu yolunun trafiğe açılması için ortak açıklamada bulunan CHP İl Genel Meclis üyeleri Burhan Becerikli ve Cemal İlkay, Özaltın firması 10 yıldır yeni yolu bitiremedi, bitecek gibi de değil, bari eski yolu ulaşıma açsınlar.

Kiğı CHP İl Genel Meclis üyesi Burhan Becerikli, Kiğı Yedisu yolunu 150 yıl önce Sultan Abdulhamit tarafından yapılmış ve 40 km uzaktaydı. Kiğı, o zaman 7 ilçe ve 220 köyü vardı. Yedisu’dan Çat ve Kurtuzi bölgesi de Kiğı’ya bağlı idi. Kiğı ile bu bölgenin ulaşımı bu yol ile sağlanıyordu.

Cengiz ve Özaltın barajdan sonra yol işini de alarak başlandı ama 10 yıldır bitmedi ve ne zaman biteceği de belli değil.

binguven-bal2

Bu bölgede akraba ilişkileri olduğunu söyleyen ve Yedisu CHP İl Genel Meclis üyesi Cemal İlkay, “Şu anda Yedisu’dan Kiğı’ya gelmek isteyen önce Karlıova’ya, oradan Bingöl’e ve özel aracı varsa, oradan da Kiğı’ya gidebiliyor, toplamda 205 km yol yapmak zorunda kalıyor, yüklenici firmadan ricamız siz bize eski yolumuzuz açın, ondan sonra yeni yolu ne zaman bitirecekseniz bitirin” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.