DOLAR
32,5388
EURO
34,8796
ALTIN
2.488,64
BIST
9.585,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

“FAAL OLAN YAŞAMSPOR KULÜBÜNDEN HABERİNİZ YOK”

“FAAL OLAN YAŞAMSPOR KULÜBÜNDEN HABERİNİZ YOK”
19.01.2022 23:45
479
A+
A-

HDP’li Milletvekili Erdal Aydemir tarafından Yaşamspor Kulübü’ne ilişkin ileri sürülen iddiaların gerçek dışı ve asılsız olduğunu bildiren Bingöl Belediyesi, kulübün faal olduğunu ve insanların göğsünü kabartan önemli başarılara imza attığını belirtti.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde ‘faal olmayan kulübe para aktarıldı’ başlığıyla yer alan iddialara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Yaşamspor Kulübünün 2019-2020-2021 yıllarında faal olmadığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, pandemi sürecinde bazı faaliyetlerin askıya alındığı, diğer tüm etkinliklerin devam ettiği belirtildi.

binguven-bal2

Belirtilen dönemde kulübün çeşitli müsabakalara katılım sağladığı, yine kulüp bünyesinde çocuk ve gençlere yönelik çeşitli etkinliklerin düzenlendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “2019, 2020 ve 2021 yılları arasında kısa süreli pandemi kısıtlamaları hariç kulübümüz hiçbir etkinliğine ara vermemiştir. Belirtilen dönemlerdeki etkinliklerimizden örnek verecek olursak;

1-Uluslararası Pro Muaythai müsabakasına katılan Yaşamspor Kulübü sporcumuz Hasan Gönen altın madalya kazanmıştır.

2-Milli Atlet Sporcumuz Yavuz Ağralı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi ve ilimizi büyük bir gururla temsil etti.

3-25 kişilik Paraşüt kursu düzenlendi.

4-Samsun’da düzenlenen ADEKA Yarı Maratonu müsabakalarında Milli Sporcumuz Yavuz Ağralı Türkiye 1’incisi olmuştur.

5-Denizli’de düzenlenen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gençler Şampiyonasında halk oyunları ekibimiz Türkiye 3’üncüsü oldu.

6-Yaşamspor Kulübümüz, Adana’da düzenlenen Bölgesel Kros Liginde 1’inci olmuştur.

7-Kulübümüz, Siirt ilinde düzenlenen U15 futbol takımı Türkiye Şampiyonası’na katıldı.

8-Van ilinde yapılan Türkiye Bölgeler Halk Oyunları yarışmalarında minikler ve gençler kategorisinde 2 halk oyunu ekibimiz katılım sağlamış, gençler dalında bölge 2’nciliği kazanmıştır.

9-Fırat Kalkınma ve THK işbirliğiyle 18-40 yaş gruplarında 20 katılımcı ile yamaç paraşütü düzenlendi.

Ülkemizi ve ilimizi uluslararası arenada temsil eden Milli sporcularımıza farklı yerlerde uzun süreli kamp destekleri sunulmuştur. Yine Yaşamspor kulübümüz her yıl yaz futbol okulu bünyesinde 600’er öğrenciyi eğitime almıştır. Bu etkinlikler öncesi her çocuğumuza forma, şort, şapka, ayakkabı, çorap gibi malzemeler hediye edilmiştir. Diğer tüm branşlarda düzenlenen etkinliklerde sporcularımıza malzeme desteği sunulmuş, bunun yanı sıra ilimizdeki sportif kulüplerimize de etkinliklerinde malzeme, ulaşım ve konaklama desteği sağlanmıştır. Yine belirtilen dönemlerde Muay Thai kurslarımız devam etmiş, her yıl ortalama 200’er kişilik kayıtlar yapılmıştır. Son dönemlerde atletizm, basketbol, güreş, halk oyunları, bocce, bowling, dart, kayak, Muay Thai, yüzme gibi branşlarda 349 sporcumuza lisans çıkarılmıştır. 2021 yılı sonunda U16 ve U18 seçmeler yapılmış ve antrenmanlara start verilmiştir. 3 antrenör gözetiminde toplam 50 altyapı sporcumuz çalışmalarına devam ediyor. Bu alanda Amatör Lig’ler tamamlandıktan sonra müsabakalar başlayacaktır.”

Kurulduğu tarihten itibaren çok sayıda başarıya imza atan Yaşamspor Kulübü’nün iftiralarla karalanmaya, başarılarına gölge düşürülmeye çalışıldığı vurgulanan açıklamada, “Sözde faal olmayan kulübümüzün sporcusu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi ve ilimizi büyük bir gururla temsil ettiği gerçeği; her fırsatta memleket sorunlarını dile getirdiğini düşünen insanların memleketten ne kadar bihaber olduklarını bir kez daha ortaya koymuştur. Sportif ve kültürel faaliyetlerde çocuklarımıza sunulan katkılardan rahatsız oldukları için kamuoyunu böylesi asılsız iddialarla meşgul edenler emellerine ulaşamayacakladır. Kulübümüz bünyesinde yapılan tüm harcamalar resmi olarak kayıt altındadır. Her yıl etkinlik sayısını arttıran, özellikle gençlerimizin yeteneklerini keşfetmeleri ve kulübümüz aracılığıyla çeşitli spor kulüplerinin altyapılarına gitmelerine ve geleceklerini inşa etmelerine olanak sağlayan kulübümüzü karalamaya yönelik iddiaların asılsız olduğunu kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” denildi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.