DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İNTİHAR OLAYLARI ARAŞTIRILMALI!

İNTİHAR OLAYLARI ARAŞTIRILMALI!
29.05.2022 23:29
345
A+
A-

Son günlerde Bingöl’de artan intihar vakaları ile ilgili meclise soru önergesi veren HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, konu ile ilgili psikolojik ve sosyolojik araştırma yapılması gerektiğini söyledi.

Meclise verdiği soru önergesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından cevaplandırılmasını talep eden Aydemir, “Bingöl halkı tedirgin ve umutsuz. Gün geçmiyor ki şehrimizin insanları acı bir haberle uyanmasın. İntihar olaylarının son dönemlerde çok sık yaşandığı Bingöl ilinde gençler umutsuz, aileler tedirgin. Daha önce Meclis gündemine taşıdığımız siyaset üstü bir konu olarak ifade ettiğimiz intihar olayları ile birlikte genç nüfus göçü durdurulamıyor. Son olarak bir lise öğrencisi genç kadın intiharının yaşanması bu durumun artık bakanlığınız tarafından geniş çaplı bir araştırma ile birlikte psikolojik ve sosyolojik çalışmalar yapılmasını elzem kılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Aydemir, bakanlara şu soruları yöneltti:

binguven-bal2

“-Bingöl ilinde yaşanan, özellikle genç kadınların yoğunlukta olduğu intihar olaylarının gerekçelerini araştırmak için bir çalışmanız oldu mu?

-Bingöl’de gençlerin ya ülkeyi terk ettiği ya da intihara başvurdukları görülmekte.

– Bu tercihlerin gerekçeleri nelerdir, bu konuda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?

-Genç kadın intiharlarının nedenleri ile ilgili özel bir araştırma yapacak mısınız?

-İntihar ve göçün önüne geçecek bir çalışmanız olacak mı?

-Bingöl ilinde son iki yılda intihar edenlerin sayısı kaçtır?

 İntihar eden gençlerin aileleri ile herhangi bir görüşme yaptınız mı?”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.