DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ÜSKÜDAR, ‘KARDEŞ KİĞI’YA SAHİP ÇIKTI

ÜSKÜDAR, ‘KARDEŞ KİĞI’YA SAHİP ÇIKTI
08.11.2021 00:37
453
A+
A-

Üsküdar Belediyesi ile Kiğı Belediyesi arasında geçtiğimiz temmuz ayında ‘kardeş belediye’ protokolü imzalanmıştı. Üsküdar Belediyesi’nin üstlenmesiyle Kiğı Belediyesi’nin yetersiz olan çok amaçlı belediye hizmet binasının inşaatına ilk kazma vuruldu.

ÇOK AMAÇLI BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPILACAK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in taahhütleri bir, bir yerine gelmeye başladı. Türkmen, imzalanan kardeşlik protokolü sonrası geldiği Kiğı’da, eksik gördüğü belediye binasının hizmete cevap veremediği ve ilçede düğün salonu- taziye evi, konferans salonu gibi önemli eksiklikleri tek proje ile çözüme kavuşturuyor. Yaklaşık 3 bin metrekarelik yapı, dört kattan oluşacak.

binguven-bal2

Üsküdar Belediye Meclis üyesi Kiğılı Asım Özaltın’ın gözetiminde yapılacak olan inşaatın yapımına dün itibari ile başlandı. Mevcut belediye binasının taşıma ve yıkım çalışmaları da son sürat devam ediyor.

ÖZALTIN: “HİLMİ TÜRKMEN SÖZÜNÜN ERİDİR”

İstanbul’da yıllardır Kiğı Çiçektepe dernek başkanlığı ile beraber Üsküdar Ak Parti İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinin ardından belediye meclis üyeliğine seçilen Asım Özaltın, gazetemize yaptığı açıklamada, “Kardeş Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile beraber Kiğı’ya geldiklerinde ilçede acil olarak dokunulması gereken sorunların listesi yapıldı. Belediye binası eskimiş, artık hizmete cevap veremez durumdaydı. İlçede düğün salonu yok, taziye evi yok. Sosyal ve kültürel çalışmalar için konferans salonunun olmaması, başkanımız Hilmi Türkmen’i üzdü. Başkanımız, İstanbul’a döndüğünde belediye bünyesinde yer alan mimar ve mühendislere talimat verdi. 3 bin metrekare içerisinde belediye binasının projesini yaptırdı. Projeyi Kiğı belediye başkanımız ile istişare ederek onaylandıktan sonra hemen yapımına başlanma kararı verildi” şeklinde konuştu.

Özaltın, “Başkanımız Hilmi Türkmen, ne söz verdiyse, fazlasıyla yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Hilmi Türkmen başkanımız bizi buraya boş göndermedi, öğrencilere yönelik tabletler, masa, sandalye gibi bir kamyon malzeme ile geldik. Bu ilgi ve duyarlılığından dolayı Hilmi başkanımıza tüm Kiğılılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

“MEMLEKETİMİZİN KALKINMASI BİZİ MUTLU EDİYOR”

Özaltın sözlerini şöyle sürdürdü: “Yöre dernekleri olarak İstanbul’un farklı ilçelerinde ilimizi ve ilçelerimizi temsil ediyoruz. Kiğılılar olarak Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy bölgesinde yoğunuz. Bizler bulunduğumuz kentte, sosyal ve kültürel olarak uyumlu bir toplumuz. Ülkemizin maddi ve manevi değerleriyle iç içeyiz. Biz gurbette yaşayan Kiğılılar olarak dernekleşerek kültürümüzü, ananelerimizi korurken, hep gözümüz memleketimizdedir. Memleketimizin kalkınması ve güzelleşmesi bizleri mutlu ederken; eksiklikleri, bizleri üzüyor. Biz dernek yöneticileri, ilçemiz ve ilimizin öncüleri olarak ilimizi ve ilçemizi temsil ederiz. Bizler bu sorumluluk ve aşk ile çabalarken, memlekette yaşayan birçok yönetici maalesef bu duygularımızı kavrayamıyorlar.

Amacımız, memleketimize katkı sağlamaktır, kimse yaptıklarımızı reklam olarak görmesin. Biz Üsküdar’da Kiğı’yı temsil etmesek, bu kardeşlik olabilir miydi?”

“KARDEŞLİĞİN TEMELİNİ DERNEKLER OLUŞTURUYOR”

Derneklerin önemine vurgu yapan Asım Özaltın, “Adaklı ilçe belediyemiz Ümraniye belediyesi ile kardeş oldu.  Biz dernek yöneticileri, bu kardeşliğin temelini oluşturuyoruz. Siyasi yetkililerimizden ricam; derneklerimize gereken önemi vermelerini bekliyoruz” dedi.

Özaltın, “Üsküdar Belediye başkanı Hilmi Türkmen ve heyetinin Kiğı’yı ziyaretinde eşlik eden başta Kiğı sanayi ve işadamları Derneği KİSİAD olmak üzere, ilçemize bağlı tüm köy dernek başkanlarına ve katılımda emeği geçen iş insanlarına teşekkür ederim”.

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.