DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Aydemir: Su Kesintileri Bakan Soylu ’ya Soruldu

Aydemir: Su Kesintileri Bakan Soylu ’ya Soruldu
24.07.2022 20:09
348
A+
A-

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Merkez Yeni Mahalle, Kültür Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Yenişehir Mahallesi ve Kaleönü Mahallesi ile Bingöl Merkeze bağlı tüm köylerde yaklaşık üç yıldır günün en fazla ihtiyaç duyulan saatlerinde su kesintileri yaşandığını iddia ederek, sorunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’ya taşıdı.

DP Milletvekili Erdal Aydemir, Bingöl merkez ve köylerinde su kesintilerinin sık sık yaşandığını iddia ederek, TBMM’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için bir önerge sundu.

Yeni Mahalle, Kültür Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Yenişehir Mahallesi ve Kaleönü Mahallesi ile Bingöl Merkeze bağlı tüm köylerde yaklaşık üç yıldır günün en fazla ihtiyaç duyulan saatlerinde su kesintileri yaşandığını iddia eden Aydemir, şu ifadelere yer verdi:

binguven-bal2

“Bingöl Merkez Yeni Mahalle, Kültür Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Yenişehir Mahallesi ve Kaleönü Mahallesi ile Bingöl Merkeze bağlı tüm köylerde yaklaşık üç yıldır günün en fazla ihtiyaç duyulan saatlerinde su kesintileri yaşanmaktadır. Bingöl İli doğal kaynak suları ile bilinen zenginliklere sahip olmasına rağmen su kesintilerinin istikrarlı bir şekilde devam ettirilmesi Bingöl halkı için bir zulüm haline gelmiştir. Ayrıca su kesintilerinin çok sık yaşanıyor olmasına rağmen su faturalarının da yüksek geldiği iddia edilmektedir. Bu konuda mahalle sakinlerinin daha önce başlattıkları çeşitli eylemlere rağmen herhangi bir sonuç alınamaması konunun Bakanlığınız tarafından ele alınmasını elzem kılmıştır. Yaşamın en temel kaynağı olan suyun özellikle yaz mevsiminde kesintiye uğraması halkımızın çok ciddi sıkıntılar yaşamasına sebebiyet vermektedir.

Bu bağlamda;

1.) Su kaynaklarının çok fazla olduğu Bingöl İlinde yaşanan su kesintilerinin sebepleri nelerdir?

2.) Su kesintilerini çözüme kavuşturmak için bir çalışmanız olacak mı?

3.) Yerel Yönetimlerin su kesintileri hakkında sundukları herhangi bir gerekçe var mıdır, bu konuda bir soruşturmanız olacak mı?

4.) Kesintilere rağmen su faturalarının yüksek geldiği iddiası söz konusu. Faturalar hakkında bir araştırmanız olacak mı?”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.