DOLAR
32,4715
EURO
34,7704
ALTIN
2.477,77
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

ONKOLOJİ BÖLÜMÜ EKSİKLİĞİNİ GÜNDEME TAŞIDI!

ONKOLOJİ BÖLÜMÜ EKSİKLİĞİNİ GÜNDEME TAŞIDI!
15.11.2021 00:29
556
A+
A-

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için verdiği önergede; “Büyük bir elzem olarak bilinen ve görünen Onkoloji Bölümü için gerekli çalışmaları yapacak mısınız?” sorusuna yer verdi.

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Bingöl’deki bir hastanın durumunu ve Onkoloji Bölüm eksikliğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Aydemir, önergede şu ifadelere yer verdi:

binguven-bal2

“2015 Bingöl doğumlu olan Muhammed Ziya ASLAN, yaşamını ailesi ile birlikte Bingöl’de idame ettirmektedir. Faktör X (10) eksikliği bulunan Muhammed’in haftada bir kez Cofakt 250 ML ilaç tedavisi görmesi gerekiyor. Bingöl’de Hematoloji Bölümü olmadığından, her hafta Malatya’ya götürülüp ilaç yazdırıldığı bizzat ailesi tarafından ifade edilmektedir. Yine aileden edindiğimiz bilgiye göre; ilacın alınmadığı takdirde kanamaların oluştuğu ve durdurulamadığı dile getirilmiştir. Her hafta Malatya’ya tedavi için gitmek zorunda kalan Muhammed ve ailesi bu durumun Bakanlığınız tarafından çözüme kavuşturulmasını beklemektedirler.

Bununla beraber Bingöl’de Onkoloji Bölümünün olmaması da Kanser tedavisi gören birçok yurttaşımızı zor durumda bırakmaktadır. Yoksul halkın binbir zorluklarla tedavi için Elazığ veya Diyarbakır’a gitmek zorunda kaldıkları yine birçoğunun imkansızlıklardan sebep tedavilerini aksattıkları bizlere ulaşan bilgiler dahilinde.

Bu bağlamda;

1.) Muhammed Ziya’nın zorunlu tedavisi için bir çalışmanız olacak mı?

2.) Bingöl’de, Hastanelerde birçok eksik bölüm bulunmakta. Bu konuda bir adım atacak mısınız?

3.) Benzer tedavi gören çocuklar için Hematoloji Bölümü Bingöl’de açılacak mı?

4.) Büyük bir elzem olarak bilinen ve görünen Onkoloji Bölümü için gerekli çalışmaları yapacak mısınız?

5.) Bingöl’den şehir dışına tedaviye giden hasta sayısı kaçtır?”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.