DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kiğı Yüksekokul istiyor, duyan var mı?

Kiğı Yüksekokul istiyor, duyan var mı?

Kiğı Yüksekokul istiyor, duyan var mı?
20.03.2021 23:20
534
A+
A-

Kiğı Yüksekokul istiyor, duyan var mı?

Yıllardır dilden dile devam eden Kiğı’ya yüksekokul taleplerini 13 Ocak’ta Bingöl’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek üzere hazırladıkları afişi spor salonunda içeri alınmayınca bu talep, yine başka bahara kaldı.

AFİŞİ İÇERİ ALAMADI

Ak Parti 6. Olağan kongresi günü Karşıyaka spor salonunu önüne ekibi ile gelen Kiğı Belediye başkanı Yılmaz Gündüz, hazırlattığı afişi, içeri aldıramadı.

binguven-bal2

Gündüz, hazırlattığı afişte “Sayın Cumhurbaşkanımız; Kiğı Belediyesi ve ilçe halkı olarak selam, sevgi ve hürmetlerimizi sunarız size, Ne olur! Bir Yüksekokul verin bize” diye yazdırmıştı ancak güvenlik görevlileri afişi içeri almadılar.

KİĞI’YA POZİTİF AYIRIM BEKLİYORUZ

Kiğı Belediye Başkanı Yılmaz Gündüz, “göreve geldiğimiz günden bu yana ilçe halkımızın da desteği ile yıllardır Yüksekokul hayalimizi gerçekleştirmek için çabalıyoruz, Üniversite rektörümüzü ziyaret ettik, “bize nüfusunuz yeterli değil” dedi. Bizde Kiğı eskisi gibi Adaklı, Yayladere ve Yedisu ilçelerinin tam ortasında yer almaktadır. Her Adaklı’lı, Yayladere’li ve Yedisu’lu aynı zamanda kendisini Kiğılı olarak görüyor dedik. Hiçbir komşu ilçemiz, Kiğı’ya engel olmadığı gibi, tam destek veriyorlar. Çevre illerde yeni bizim Üniversite ile aynı dönemde kurulan Munzur Üniversitesi, Çemişgezek nüfusu 3800, Pertek 5800, Erzincan Kemaliye nüfusu 4.905, Erzincan Çayırlı nüfusu 7800, Gümüşhane Üniversitesi dört ilçeye yüksekokul yaptırmıştır. Kiğı, Adaklı, Yedisu ve Yayladere toplam nüfusu 14000 civarındadır. İlçeler gelişmeden, ilimiz gelişmiş olamaz” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.